VERDI - Luisa Miller

Recensie VERDI – Luisa Miller

VERDI
Luisa Miller
Marina Rebeka (Luisa Miller), Corinna Scheurle (Laura), Judit Kutasi (Federica) e.a., Chor des Bayerischen Rundfunks, Münchner Rundfunkorchester o.l.v. Ivan Repušić
BR Klassik 900323 • DDD-133’ (2 cd’s)
Waardering: 7

Aan het begin van het seizoen 2017-2018 werd de Kroatische dirigent Ivan Repušić aangesteld als de chef-dirigent van het Münchner Rundfunkorchester. Zijn debuut bij het orkest maakte hij op 22 september 2017 met de concertante uitvoering van ‘Luisa Miller’ van Giuseppe Verdi. De opera werd live opgenomen en ik twijfel of ik er blij mee ben. Aan de ene kant wel, want opnamen van die prachtige opera zijn schaars, maar helaas is de uitvoering niet echt briljant. Na een zeer aarzelend begin herstelt het orkest zich uitstekend en zit de vaart er goed in, al had wat meer luchtigheid geen kwaad gekund. Marina Rebeka is een prima zangeres maar voor Luisa klinkt zij niet kruidig genoeg.

Wilt u de complete recensie lezen? Sluit dan hier een abonnement af en krijg automatisch toegang tot honderden andere recensies én voorgaande edities van Luister.

0/5 (0 Reviews)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen