Andrew Watts is de nieuwe directeur van de IVC
Andrew Watts. Foto: Sarah Hickson

Andrew Watts aan het roer van de IVC

Andrew Watts is per 1 september 2023 de nieuwe algemeen en artistiek directeur van de International Vocal Competition ’s-Hertogenbosch. De Britse countertenor neemt het stokje over van Ivan van Kalmthout, die het concours sinds 2018 leidde.

Voor het eerst in de zeventigjarige geschiedenis van de IVC wordt een niet-Nederlander benoemd als directeur van het concours. Andrew Watts is internationaal bekend als zanger, artistiek leider en vocal coach. “Zijn visie op de toekomst van de IVC is verfrissend en doortastend”, vindt Winnie Sorgdrager, voorzitter van de IVC.

Springplank voor zangtalent

Het IVC omschrijft zichzelf als het enige internationale zangconcours in Nederland dat garant staat voor klassieke vocale muziek van wereldklasse. Door de jaren heen was het IVC een springplank voor grote namen als Elly Ameling, Thomas Hampson, Claron McFadden en Lenneke Ruiten. “Ik ben zeer vereerd om aan de rijke geschiedenis van de IVC te mogen bijdragen”, zegt Watts. “En daarmee aan het culturele landschap van ’s-Hertogenbosch, Noord-Brabant en Nederland.”

IVC LiedDuo

Ook dit jaar verzamelen zangers en hun pianisten zich in ’s-Hertogenbosch om deel te nemen aan de 56ste editie van het zangconcours. De IVC vindt van 10 tot en met 15 oktober 2023 plaats en staat in het teken van het Lied. Het publiek kan tijdens de concoursweek niet alleen van recitals genieten, maak ook diverse masterclasses bijwonen. Meer info op ivc.nu.

5/5 - (3 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen