Ellis van de Giessen, de nieuwe zakelijk directeur van Asko|Schönberg
Ellis van de Giessen. Foto: Barbara van Amelsfort

Nieuwe zakelijk directeur voor Asko|Schönberg

Er is een verandering op til bij Asko|Schönberg. Vanaf 1 april 2022 is Ellis van de Giessen de nieuwe zakelijk directeur van het ensemble. Zij volgt Anneke Jansen op, die in oktober vorig jaar overstapte naar Spot Groningen. Samen met artistiek directeur Fedor Teunissen vormt Van de Giessen de directie van Asko|Schönberg.

Van de Giessen is al zo’n vijftien jaar verbonden aan het Vondelpark Openluchttheater. Als hoofd programmering en productie biedt ze een podium aan gevierde artiesten en jong talent. Ze is in haar werk voortdurend op zoek naar makers, samenwerkingspartners en nieuw publiek om de verhalen te delen, die de artiesten vertellen in de vorm van dans, theater, comedy en muziek.

Ambitieuze plannen

Even enthousiast zal Van de Giessen zich inzetten voor het vinden van nieuwe liefhebbers van de bijzondere muziek van Asko|Schönberg. Ze zegt ernaar uit te kijken om “de ambitieuze plannen van het ensemble voor nieuwe muziek samen met een bevlogen team te realiseren”. Als zakelijk directeur wil ze vooral met de eigentijdse gecomponeerde muziek in al haar uitingsvormen een breed publiek bereiken.

Breed publiek

“Wat zo leuk is aan dit ensemble, is dat er zoveel mogelijk is”, vindt Van de Giessen. “Er worden prachtige producties gemaakt, van grootschalige concerten tot interdisciplinaire theaterproducties.” Dat dit Asko|Schönberg zo toegankelijk maakt voor een breed publiek spreekt haar enorm aan.

Toegankelijk platform

“Ellis van de Giessen heeft alles in zich om, samen met artistiek directeur Fedor Teunissen, Asko|Schönberg verder uit te bouwen als inspirerend en toegankelijk platform waar componisten, musici en een divers publiek elkaar ontmoeten”, zegt Jacqueline Dubois, voorzitter van Asko|Schönberg. “We kijken uit naar de samenwerking.”

5/5 - (1 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen