Christian Li
Christian Li

Jonge violist Christian Li releast single

De Australisch-Chinese violist Christian Li stapt in de voetsporen van zijn helden. Met zijn single Méditation uit de opera Thaïs drukt de dertienjarige Li zijn eigen stempel op het werk van de Franse componist Jules Massenet.

Méditation: een iconisch stuk

Méditation is een van de populairste toegiften voor viool. Tal van grote violisten, zoals Kreisler, Heifetz, Milstein, Anne-Sophie Mutter, Joshua Bell en Nicola Benedetti gingen Li voor en brachten deze compositie uit Thaïs. Christian Li: “Massenets Méditation is zo’n iconisch stuk dat door zoveel van mijn helden uitgevoerd is. Ik ben enorm enthousiast om mijn eigen opname met de wereld te delen!”

Debuutalbum

Samen met pianist Timothy Young nam Li de single op in het Melbourne Recital Centre. Ondertussen werkt de dertienjarige violist aan zijn debuutalbum bij platenlabel Decca Classics. Dat album zal in augustus 2021 verschijnen.

Menuhin Competition

Als aanstormend talent won Li in 2018 de prestigieuze Junior Menuhin Competition, een internationale muziekwedstrijd voor violisten onder de tweeëntwintig jaar. Als jongste winnaar ooit sleepte hij ook de Publieksprijs in de wacht.

Christian Li’s uitvoering van Massenets Méditation.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen