Anna Fedorova en haar ouders voor het art-nouveaupand waarin de Davidsbündler Music Academy gevestigd is.
Anna Fedorova en haar ouders voor het art-nouveaupand waarin de Davidsbündler Music Academy gevestigd is.

Davidsbündler Music Academy opent haar deuren

Den Haag heeft er een nieuwe muziekacademie bij: de Davisbündler Music Academy. De opening van de academie wordt van 2 tot en met 4 september 2022 feestelijk gevierd met een muzikaal festival. De Oekraïense concertpianiste Anna Fedorova en de Amerikaanse contrabassist Nicholas Schwartz zijn de drijvende kracht achter de academie, gevestigd in een prachtig art-nouveaupand vlak bij de Suezkade.

Jonge toptalenten kunnen voortaan terecht in de Davidsbündler Music Academy, die strijkers en pianisten intensief muziekonderwijs biedt. Ze kunnen er masterclasses volgen, aan kamermuziekprojecten deelnemen of coaching krijgen. Daarnaast bereidt de academie musici ook grondig voor op een carrière in de klassiekemuziekwereld: ze nodigt professionals – van musici en technici tot promotors, programmeurs en pers – uit om de studenten een kijkje achter de schermen te bieden. Tijdens het openingsweekend is impresario Marco Riaskoff aan het woord.

Davidsbündler Music Academy

De academie dankt haar naam aan het fictieve genootschap de Davidsbund, die in de essays van componist Robert Schumann wordt beschreven als een groep vooruitstrevende en ruimdenkende kunstenaars. Achter de Davidsbündler Music Academy schuilt de gelijknamige stichting Davidsbündler Foundation, die beurzen toekent aan muziekstudenten uit gezinnen met een laag inkomen. Pianiste Anna Fedorova speelt als mede-oprichtster van de academie en trustee van de stichting regelmatig benefietconcerten om geld in te zamelen voor jonge, getalenteerde musici. “Als gevolg van de oorlog zijn er extra beurzen nodig, zodat ook een aantal Oekraïense vluchtelingen hun muziekstudies in Nederland kunnen voortzetten.” In Luister 765 (nu te koop in de winkel en online) vertelt ze meer over haar missie.

Galaconcert

Het driedaagse openingsfestival van de Davidsbündler Music Academy gaat van start met zo’n benefietconcert. Of noem het gerust een exclusief galaconcert. Want er zijn slechts twintig kaartjes à 250 euro te verkrijgen. De opbrengst gaat naar de stichting Davidsbündler Foundation en dus naar getalenteerde musici die een financieel duwtje in de rug nodig hebben. Voorafgaand aan het benefietconcert door jonge, Oekraïense toptalenten en docenten van de academie vindt er een receptie plaats, waarbij het selecte publiek de musici kan ontmoeten.

Anna Fedorova en co

Pianiste Anna Fedorova, contrabassist Nicholas Schwartz, violisten Daniel Rowland en Floor Le Coultre, altvioliste Dana Zemtsov en celliste Maja Bogdanović spelen tijdens het avondconcert op zaterdag 3 september muziek van Robert Schumann, Clara Schumann en Johannes Brahms. Samen geven ze eerder die dag een inspirerende kamermuziekmasterclass. Het feestelijke openingsweekend wordt op zondag 4 september afgesloten met een intiem concert, getiteld Anna Fedorova’s Family Affair. Samen met haar echtgenoot Nicholas Schwartz, ouders Borys Fedorov en Tatiana Abayeva, en beste vriendin Dana Zemtsov brengt de pianiste een ongedwongen zondagmiddagconcert.

Kijk voor meer informatie en tickets op www.davidsbundleracademy.com

4.2/5 - (5 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen