DIVERSEN

Recensie DIVERSEN – Concerti veneziani per oboe (concerten van Vivaldi, Piatti, Albinoni, Marcello, Sammartini en Bigaglia)

DIVERSEN
Concerti veneziani per oboe (concerten van Vivaldi, Piatti, Albinoni, Marcello, Sammartini en Bigaglia)
Alfedo Bernardini (barokhobo), Ensemble Zefiro
Arcana A380 • DDD-72’
Uitvoering *** | Registratie ****

Natuurlijk zijn er in Venetië niet alleen soloconcerten voor viool geschreven, zoals dit boeketje hoboconcerten bewijst. Ze worden uitgevoerd door een ensemble met de wind in zijn naam en er wordt gespeeld op een barokhobo uit 1730. En het is niet alleen Vivaldi, er staan om twee van zijn concerten wat meer of minder bekende tijdgenoten. Vroeger zouden we deze muziek met zondagmorgenbarok omschrijven, maar dat was in de tijd van de romig vibrerende niet-barokke strijkersgroepen. Zondagmorgen is het hier inhoudelijk nog steeds, maar de romigheid is nu een frisse strakheid. Soms hoop je op een iets minder schetterende klank van de hobo of een wat voller strijkerslijntje in de hoogte, wat ook in deze solistische bezetting mogelijk moet zijn. Verder is alles heel plezierig, speels en diverterend.
Paul Herruer

Wilt u meer recensies lezen? Sluit dan hier een abonnement af en krijg automatisch toegang tot honderden andere recensies én voorgaande edities van Luister.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen