Festival Classique: een Scheveningse strandopera

Zon, strand, klassieke muziek. Het is in een notendop het recept van Festival Classique. De organisatoren van het festival, 16 tot en met 18 juni in Scheveningen, mikken op een groot, gemêleerd publiek. Blikvangers: de strandopera Orphée et Eurydice van Gluck en Kate Moores De stijgende zeespiegel.

Volgens de organisatie heeft Festival Classique “een iconisch en sfeervol festivalterrein midden op het strand van Scheveningen”. Daar zullen zand, wind en zon doorklinken in de muziek, zo heet het. Dat gebeurt naar verwachting in optima forma bij de strandopera Orphée et Eurydice. Zwevend tussen de boven- en onderwereld geven tweehonderd amateurzangers de liefdessage van Orpheus en Euridice nieuwe glans. Er zijn op vrijdag 16 juni twee kansen om de opera mee te beleven.

Wereldpremière aan zee

De dag erna maken Festival Classique en het strand van Scheveningen zich op voor de wereldpremière van De stijgende zeespiegel. In het stuk geeft componist Kate Moore geluid aan haar zorgen over de klimaatverandering. Moore spreekt in een toelichting van “een vloedgolf vanuit het centrum van de muziek”. Het New European Ensemble speelt het werk op het Scheveningse strand.

Einaudi, Hond, Frantastica

Ook op zaterdag 17 juni: XILIIN met Maya Fridman. En LudoWic en Einaudi en Glass aan zee, door Lavinia Meijer en Iris Hond. De laatste festivaldag, zondag 18 juni, staat in het teken van een speels kinderprogramma. De zingende ijscovrouw en steltloper Frantastica komen langs flaneren. Meer info: festivalclassique.nl

4.6/5 - (5 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen