Goodmesh Concours
Stilstaand beeld uit de performance Anicca van Prommas Team.

Goodmesh Concours maakt finalisten bekend

De acht finalisten van het Goodmesh Concours zijn bekend. Zij combineren muziek met een andere kunstvorm in een videoperformance. Het publiek kan stemmen op zijn favoriet, die op 20 december de Publieksprijs in ontvangst mag nemen. Goodmesh Concours is een initiatief van Goodmesh, een artistiek bureau dat streeft naar meer openheid en verrijking in kunstervaring.

Het Goodmesh Concours is een multidisciplinaire wedstrijd voor makers wereldwijd. Muziek vormt de basis van de wedstrijd en moet, zo schrijft het wedstrijdreglement voor, gecombineerd worden met een andere kunstvorm zoals dans, fotografie of theater. Het thema van deze editie luidt ‘Expectations vs. Reality’. Het inspireerde meer dan tweehonderd artiesten om een performance te bedenken, vast te leggen en in te zenden.

Het publiek stemt

Uit de vele inzendingen selecteerde de jury (Maya Fridman, Dana Zemtsov, Dimitri van der Werf en Jacques Goddijn) acht performances. De inzendingen werden beoordeeld op basis van technische en expressieve kwaliteiten, het gebruik van het thema, de synergie tussen verschillende kunstvormen, de artistieke uitstraling en de indruk die de artiesten en performance achterlieten. En nu is het ook aan het publiek, aan u. Op de website van Goodmesh zijn de performances van de acht finalisten te bekijken en kunt u stemmen op uw favoriet. Op 20 december 2021 zullen de winnaars van de Eerste Prijs, Tweede Prijs en Publieksprijs worden bekendgemaakt. Zij zullen op 26 februari 2022 samen een concert geven in Amsterdam.

De acht finalisten

Internationaal, zo klinkt de mix aan namen van de acht finalisten. Ze spreken allemaal dezelfde taal, die van de muziek en kunst. Zo is er het Frans-Nederlandse duo, Jérémie Queyras en Charlotte Spruit. In hun performance Echoes from the future schildert de Fransman op de klanken van het vioolspel van de Nederlandse. Andere finalisten combineren muziek bijvoorbeeld met opera (Dopqelgänger door Johannes Fritsche, Manon Parmentier en Emilien Truche), traditionele bewegingsvormen (Anicca door Prommas Team) of visuele beeldkunst en tekst (It Rose Behind The River door Sketch351, Nuno Lobo en Pedro Lobo). De videoperformances van alle finalisten zijn hier te bekijken.

5/5 - (4 stemmen)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen