HAYDN

Recensie HAYDN, ROSSINI, SANTOLIQUIDO, KERN – Joyce & Tony: Live at Wigmore Hall

HAYDN, ROSSINI, SANTOLIQUIDO, KERN
Joyce & Tony: Live at Wigmore Hall
Joyce DiDonato (mezzosopraan), Antonio Pappano (piano)
Erato 0825646107896 (2) • DDD-94’
Waardering: 8

Beste Joyce: een klein berichtje van je grote fan. Je stal mijn hart toen ik je voor het eerst hoorde en elke nieuw cd van jou was voor mij een feest. Maar nu heb je mij een beetje teleurgesteld. Ik begrijp wel dat jij ook eens iets anders wilde en als een echte ‘Yankee-diva’ dacht je de musicals ‘under your skin’ te hebben. Maar niets is vanzelfsprekend: zoals zoveel andere klassiek geschoolde collega’s ga je ermee de mist in. Musicals zingen is iets anders dan kunstmatig je stem klein houden, waardoor het zingen in een soort croonen verandert. ‘Amor’ van Bolcom gaat je nog goed af, maar ‘My Funny Valentine’ van Kern is gewoon knudde, net als ‘Over the rainbow’ van Arlen. Gelukkig staan er nog echte pareltjes op de cd’s. In het met gevoel voor drama gezongen ‘Arianna a Naxos’ van Haydn laat je je stem floreren waardoor ik de hele wereld vergeet. En ‘I canti della sera’ van Santoliquido is voor mij een ware ontdekking, mijn dank daarvoor. Jammer dat Erato je recital niet op dvd heeft uitgebracht, want het visuele genot om jou samen met Tony in actie te kunnen zien zou de opname behoorlijk kunnen opwaarderen.
Basia Jaworski

Wilt u meer recensies lezen? Sluit dan hier een abonnement af en krijg automatisch toegang tot honderden andere recensies én voorgaande edities van Luister.

Facebook
Twitter

Laatste artikelen