IKFU: internationaal kamermuziek festival utrecht
Amihai Grosz. Foto: Majanka Fotografie

Samen muziek beleven op het IKFU

Het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht (IKFU) wil jong en oud, ondanks de welbekende coronamaatregelen, een hart onder de riem steken met een compact muzikaal programma. Van maandag 27 december tot en met donderdag 30 december 2021 staan gerenommeerde, internationale musici op het podium van onder andere de Grote Zaal in TivoliVredenburg. Het publiek wordt er veilig en hartelijk verwelkomd. Want samen van muziek genieten, “is juist in deze tijd extra belangrijk”, vindt de organisatie van het IKFU.

Eind december kan het publiek genieten van onder meer de vertrouwde Appeltaartconcerten, verschillende kinderconcerten en muzikale hoogstandjes op verrassende locaties. Van TivoliVredenburg tot bibliotheken en kerken. Het openingsconcert van het IKFU is meteen het debuut van altviolist Amihai Grosz als gastprogrammeur van het festival. Hij brengt enkele collega’s van de Berliner Philharmoniker mee naar Utrecht. Zij spelen Strauss’ Sextet uit Capriccio, op. 85 en het Octet in F, D. 803 van Schubert.

Vaste waarde

Zowel de Kerkenmarathon als de Appeltaartconcerten, beide vaste onderdelen van het IKFU, mogen tijdens deze compacte festivaleditie niet ontbreken. De Nicolaïkerk, Lutherse Kerk en Geertekerk zijn op dinsdag 28 december het sfeervolle decor van unieke opvoeringen. Zoals Strijkkwartet nr. 12 in F ‘Het Amerikaanse’, op. 96 van Dvořák in een bewerking van Guy Braunstein. De Appeltaartconcerten komen tot stand via een mooie samenwerking met de gelijknamige stichting, die klassieke muziek naar mensen toebrengt. Deze editie kunnen bezoekers van ontmoetingscentrum De Dame in Zuilen en van het AZC Joseph Haydnlaan genieten van de voorstellingen van het Eufratisch Taartgenootschap.

Jong geleerd is oud gedaan

Kinderen kunnen tijdens de kerstvakantie volop genieten van een mix tussen livemuziek, poëtische beelden en theater met de kindervoorstelling Ring-Ring. De muziekvoorstelling De nachtegaal en de keizer is gebaseerd op het beroemde sprookje van Hans Christian Andersen. Met mezzosopraan Karin Strobos in de hoofdrol. Het Ardemus Quartet verzorgt de muziek van De grote pinguïn en bananen show, een grappige en ontroerden muziekvoorstelling met muziek van Claude Debussy, George Gershwin en Toek Numan.

Meer info en tickets: kamermuziekfestival.nl

5/5 - (2 stemmen)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen