IVC
Sopraan Harriet Burns en pianist Ian Tindale. Foto: Rahul Gandolahage

Duo’s centraal op 54ste editie IVC

De 54ste editie van de International Vocal Competition ’s-Hertogenbosch (IVC) staat in het teken van duo’s. Veertien zangers en hun vaste pianisten nemen deel aan de halve finales van de internationale zangwedstrijd. Eén duo mag na de finale op 21 november 2021 de Eugène Pannebakkerprijs mee naar huis nemen.

In november reizen zangers en pianisten uit binnen- en buitenland naar ’s Hertogenbosch om deel te nemen aan de IVC LiedDuo. Ze strijden niet alleen om de hoofdprijs, maar hopen ook op een doorbraak. De IVC wordt namelijk druk bezocht door impresario’s en operahuizen van over de hele wereld die op zoek zijn naar nieuw talent. In het verleden wonnen onder andere Thomas Hampson, Robert Holl, Elly Amerling, Jard van Nes en Pretty Yende het concours. Bijna honderd duo’s meldden zich aan. Slechts veertien van hen mogen deelnemen aan de halve finales op 18 en 19 november.

Befaamde jury

De jury van de IVC bestaat dit jaar uit mezzosopraan Dame Sarah Connolly (voorzitster en prijswinnares IVC), tenoren Howard Haskin en Christoph Prégardien, pianisten Charles Spencer en Roger Vignoles. Mirjam Wijzenbeek, programmeur van het Concertgebouw, vervolledigt de jury. Tijdens de IVC LiedDuo beoordeelt de jury zowel de zangers als de pianisten. Het winnende duo deelt de eerste prijs van 7500 euro.

Festival van het lied

Naast het concours LiedDuo organiseert IVC ook het Festival van het lied. Op diverse locaties in ’s-Hertogenbosch, zoals het Noordbrabants Museum en de Verkadefabriek, kan het publiek concerten en recitals bijwonen. Klik hier voor meer informatie en tickets. Het programma:

  • Dinsdag 16 november (20.15 uur): recital door bariton Henk Neven en pianist Hans Eijsackers. Met werken van Franz Schubert, alsook de wereldpremière van de compositieopdracht Het Goud van Vermeer van componist Bart Visman en tekstdichter Marc Pantus.
  • Woensdag 17 november (20.15 uur): A Mother’s Garland. Recital door sopraan Harriet Burns en pianist Ian Tindale.
  • Donderdag 18 november (19 uur): eerste halve finale LiedDuo.
  • Vrijdag 19 november (19 uur): tweede halve finale LiedDuo.
  • Zaterdag 20 november (11 uur): programma Herinneringen aan Christa Ludwig door mezzosopraan Jard van Nes en pianist Charles Spencer. De musici halen via muziek herinneringen op aan de Duitse mezzosopraan, die in het voorjaar van 2021 helaas overleed.
  • Zaterdag 20 november (13.30 uur): openbare masterclasses door mezzosopraan Dame Sarah Connolly en pianist Charles Spencer. Voor duo’s die niet meedoen in de finale.
  • Zaterdag 20 november (20.15 uur): Schumann: Dichterliebe en andere liederen. Concert door tenor Christoph Prégardien en pianist Roger Vignoles.
  • Zondag 21 november (11 uur): Wolf, Leeuw en Zwanen: wat is een lied? Kindervoorstelling (8-12 jaar) door bariton Marc Pantus en pianist Daan Boertien.
  • Zondag 21 november (16 uur): finale LiedDuo.
5/5 - (1 stemmen)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen