Kamerfestival Utrecht

Kamermuziek Festival Utrecht van start

Vanaf vandaag (27 juni) kunt u komende dagen weer terecht in Utrecht voor de mooiste bekende en minder bekende muziekstukken tijdens de 15e editie van het Internationaal Kamermuziek Festival.

Strijkkwartetten en sprookjesmuziek

Zowel in TivoliVredenburg als op diverse sfeervolle plaatsen in de stad geniet u van bijvoorbeeld strijkkwartetten, cello solo’s, een verrassingsconcert, sprookjesmuziek en interessante interviews. Historische gebouwen waaronder een molen, kerk, kapel en andere monumentale panden, behoren tot de lijst van bijzondere locaties waar bezoekers kunnen komen luisteren.

Hier en daar valt een culinaire combinatie te maken voor de liefhebber, zoals een afternoon tea concert met thee en scones, avondconcerten met zomerse maaltijd en een baroksalon met picknick. Voor wie graag wat meer van de stad ziet, staan ook wandelconcerten gepland welke u van locatie naar locatie voeren.

Wilt u graag uw (klein)kinderen kennis laten maken met het festival? Dan zijn daar de speciale kinderconcerten waar u samen van harte welkom bent om te kijken en luisteren.

Openingsconcert in TivoliVredenburg

Celliste Harriet Krijgh opent –samen met onder andere Simone Lamsma, Candida Thompson en Emmanuel Tjeknavorian– het Internationaal Kamermuziek Festival vanavond om 20:15 uur met een openingsconcert in de Grote Zaal van TivoliVredenburg. Eén van Beethovens bekendste pianotrio’s, Roemeense volksdansen van Bartók en het Strijksextet van Brahms zullen hier te horen zijn.

Martynas Levickis en Avi Avital maken met hun accordeon en mandoline de opening tot een nóg feestelijker geheel en sluiten de avond swingend af. Tot en met zondag 1 juli zal vervolgens op het Utrechtse festival kamermuziek klinken.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen