Marie Lys
Marie Lys

Marie Lys zingt aria’s voor ‘La Stradina’

Sopraan Marie Lys en het Abchordis Ensemble brengen op 20, 21 en 22 januari 2023 een programma ten gehore met aria’s die achttiende-eeuwse componisten schreven voor Anna Maria Strada del Pó. Zij maakte als sopraan destijds furore in de grootste operahuizen van Europa.

Componisten als Antonio Vivaldi, Baldassare Galuppi en Domenico Sarro componeerden tal van aria’s voor Anna Maria Strada del Pó, oftewel ‘La Stradina’. De Italiaanse sopraan werd aanbeden door publiek en vakgenoten, en had een streepje voor bij Georg Friedrich Händel. Sopraan Marie Lys en het Abchordis Ensemble vertolken de composities die voor ‘La Stradina’ geschreven werden, in een avondvullend programma eind deze maand in Westzaan, Amsterdam en Utrecht. Ze wekken Vivaldi’s symfonie uit La Verità in cimento tot leven, maar bijvoorbeeld ook Di’, cor mio, quanto t’amai van Händel en Infelici in van mi lagno van Galuppi.

Abchordis Ensemble en Marie Lys

Meesterwerken uit de Italiaanse barok dus. En laat dat nu net zijn waar het Abchordis Ensemble in gespecialiseerd is. Het ensemble onder leiding van Andrea Buccarella bracht in 2016 het debuutalbum Stabat Mater uit, met ongepubliceerde werken uit de Napolitaanse barok. Het vervolgalbum Dies Irae verscheen in 2018. Voor dit programma werkt het ensemble samen met sopraan Marie Lys. Zij won de eerste prijs op de Competition for Baroque Opera Cesti 2018 en het Concours International de Belcanto Vincenzo Bellini 2017. Ze zong onder gerenommeerde dirigenten en op festivals wereldwijd. Op het operatoneel speelde ze onder meer L’Amour (Orphée et Eurydice) in de Opéra de Lausanne en Dalinda (Ariodante) tijdens het London Handel Festival.

Meer info en kaartverkoop: oudemuziek.nl/agenda

5/5 - (1 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen