Arcadi Volodos Photo: Marco Borggreve

Meesterpianist Arcadi Voldos reist naar Nederland af voor een recital in Utrecht

Op donderdag 17 november reist meesterpianist Arcadi Volodos af naar Nederland voor een recital in TivoliVredenburg Utrecht. Volodos vergaarde met onnavolgbare bewerkingen van orkestwerken voor piano-tweehandig en krachtige recitals wereldroem. Zijn eerdere tour in Nederland leverde vijf-sterrenrecensies en loftuitingen op. “Gekmakend goed”, oordeelde het NRC Handelsblad, en de Volkskrant prees zijn “superieure toetsbehandeling”.

In 1996 debuteerde Arcadi Volodos als pianist in New York. De rest is geschiedenis. Een volle prijzenkast volgde, samen met optredens over de hele wereld met de beroemdste dirigenten en orkesten in grootse wereldse zalen. Een buitenkans dus, om deze meesterpianist te kunnen horen in Utrecht.

Intiem recital

In 2017 speelde Volodos eerder in Hertz, de kamermuziekzaal van TivoliVredenburg. Hij was één van de eerste wereldpianisten die de Grote Zaal verruilde voor een intiemere setting, wat passend is bij zijn bijna poëtische manier van spelen. Volodos neemt zijn luisteraars mee op reis, en ziet een belangrijke rol voor de emoties die muziek losmaakt.

Skrjabin en Mompou

Volodos reist af naar Nederland met werken van Alexandr Skrjabin en Federico Mompou. Van Skrjabin klinken er diverse etudes en preludes, en van Mompou speelt hij een selectie korte stukken. Volodos is een groot bewonderaar van de muziek van Mompou. Mompou wilde de grens tussen stilte en klank uitbannen. Zijn muziek keert terug naar de essentie, iets wat passend is bij de hypnotiserende en heldere speelstijl van Volodos. Composities met ongelofelijke zeggingskracht waarin de tijd even stil lijkt te staan.

Wilt u het concert zelf bijwonen? De toegangskaarten zijn beschikbaar via de website van TivoliVredenburg. Het concert vindt om 20.00 uur plaats op donderdag 17 november 2022.

Facebook
Twitter

Laatste artikelen