Reinaert de V. is een multidisciplinaire familievoorstelling van Holland Opera, New European Ensemble en Duda Paiva Company.
Reinaert de V. is een multidisciplinaire familievoorstelling van Holland Opera, New European Ensemble en Duda Paiva Company.

Met de hele familie naar Reinaert de V.

Reinaert de V. reist dit voorjaar door ons land. In deze multidisciplinaire familievoorstelling van Holland Opera, Duda Paiva Company en New European Ensemble wordt het verhaal Reinaert de Vos op een originele manier verteld.

Het verhaal over Reinaert de Vos wordt als het hoogtepunt van de Middelnederlandse literatuur beschouwd. Achter het dierenverhaal gaat een epos of heldendicht schuil dat voor deze voorstelling bewerkt werd door Simon van der Geest.

Het verhaal van Reinaert de V.

Reinaert de Vos is ook in de versie van de tweevoudig Gouden Griffel-winnaar geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Op de Hofdag van Koningin Nobel klagen alle dieren over zijn streken, waarop Bruun de Beer en Tibeert de Kater de kwajongen tot bij de koningin moeten brengen. Maar Reinaert de V. is hen steeds te slim af. Pas wanneer zijn dochter Rosseline aandringt, meldt hij zich aan het gerechtshof. Daar lijkt hij Koningin Nobel met een magnifieke uitleg van zijn onschuld te kunnen overtuigen. Lijkt, want één iemand heeft Reinaert onderschat: zijn dochter.

Multidisciplinaire familievoorstelling

Het zijn de poppen van Duda Paiva Company die het verhaal uitbeelden. Elk dier heeft zijn eigen muzikaal idioom, gecomponeerd door Oene van Geel. De musici van het New European Ensemble en de zangers van Holland Opera brengen de bladmuziek tot leven. Het resultaat is een multidisciplinaire voorstelling voor iedereen vanaf zeven jaar. Reinaert de V. tourt sinds begin januari door ons land en gaat daarmee door tot 13 april 2024. Klik hier om (de laatste) kaarten te bestellen voor de voorstellingen in Amsterdam, Helmond, Zwolle, Purmerend, Apeldoorn, Dordrecht, de Meern, Leeuwarden, Tiel, Heerhugowaard, Nijmegen, Haarlem en Den Haag.


Trailer Reinaert de V.

5/5 - (2 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen