Michael Fabiano tekent bij Pentatone
Michael Fabiano (foto: Jiyang Chen)

Michael Fabiano tekent bij Pentatone

De Amerikaanse tenor Michael Fabiano is het nieuwste paradepaard in de stal van Pentatone. “Hij is een van de spannendste talenten van de recente jaren”, laat het platenlabel weten. Het gloednieuwe partnerschap zal de breedte van Fabiano’s repertoire demonstreren. Om te beginnen verschijnt volgend jaar zijn solodebuut, een collectie met Verdi- en Donizetti-aria’s met het London Philharmonic Orchestra en dirigent Enrique Mazzola.

”Ik ben trots dat ik me bij de Pentatone-familie mag aansluiten”, vertelt Fabiano. “Het label creëert een prachtige omgeving om in te werken. Ik kijk dan ook uit naar een lang en voor beide partijen vruchtbaar artistiek partnerschap.” Renaud Loranger, vicepresident artiesten en repertoire van Pentatone: “Zelfs in een generatie met tal van uitzonderlijke zangers steekt Michael Fabiano er bovenuit. Hij bezweert het publiek aan beide kanten van de Atlantische Oceaan met zijn stem en performance.”

Hij wordt beschouwd als een van de beste tenoren

Michael Fabiano debuteerde als Lenski in Jevgeni Onegin van Tsjajkovski bij de Royal Opera in Londen. Toentertijd schreef The Sunday Times: “In veertig jaar Onegin kan ik me geen Lenski bij Covent Garden herinneren die het publiek zó wist te betoveren als Fabiano. Een glorieus debuut.” Fabiano is de eerste zanger in de geschiedenis die de Beverly Sills Artist Award en de Richard Tucker Award in hetzelfde jaar (2014) won. Wereldwijd wordt hij beschouwd als een van de beste tenoren van zijn tijd.

In het seizoen 2018/2019 maakt Michael Fabiano zijn debuut als Rodolfo in La bohème van Puccini bij de Lyric Opera of Chicago. Hij keert terug naar de Metropolitan Opera voor zijn debuut als Faust in Mefistofele van Boito, gevolgd door Rodolfo in La bohème, en hij portretteert Faust bij de Royal Opera. Maar ditmaal in de gelijknamige opera van Gounod. Daarna volgt zijn debuut bij de Staatsoper Berlin als de hertog van Mantua in een nieuwe productie van Verdi’s Rigoletto. Ook debuteert hij als Carlo VII in Giovanna d’Arco van Verdi in het Teatro Real in Madrid.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen