Sopraan Harriet Burns en pianist Ian Tindale geven op Slot Zeist een najaarsrecital om de zomer van het Internationaal Lied Festival Zeist af te sluiten.
Sopraan Harriet Burns en pianist Ian Tindale.

Najaarsrecital op Slot Zeist

Sopraan Harriet Burns en pianist Ian Tindale sluiten op uitnodiging van het Internationaal Lied Festival Zeist de zomer af met een najaarsrecital op Slot Zeist. Op zondag 9 oktober brengen de Britse musici er een programma ten gehore met als thema Heimkehr.

De zomer loopt ten einde. Wie op reis ging, komt weer thuis. In het Duits bestaat er zo’n mooi woord voor: Heimkehr. Veel dichters en componisten lieten zich inspireren door de vragen die ontstaan wanneer je terug naar huis keert. Is het daar nog wel zoals voor je vertrek? Wat ga je er aantreffen? Of wie? De antwoorden op zulke hersenspinsels verwerkten ze in hun artistieke werk.

Harriet Burns en Ian Tindale

En het zijn die werken die sopraan Harriet Burns en pianist Ian Tindale ten gehore brengen tijdens een najaarsrecital op Slot Zeist. De jonge, Britse musici reserveren een prominente plaats voor twee componistes: Fanny Mendelssohn en Josephine Lang. Werken uit hun rijk doch relatief onbekend liedoeuvre zijn te horen naast die van componisten als Schubert, Schumann, Strauss, Brahms en Mendelssohn – de broer van.

Internationaal Lied Festival Zeist

Met dit najaarsrecital sluit het Internationaal Lied Festival Zeist in samenwerking met de Schubert Stichting op 9 oktober 2022 om 15 uur de zomer af. Het publiek maakt op Slot Zeist kennis met ongekende werken, of paden om in de metafoor van de reis te blijven, en nieuwe vergezichten. Maar het zal ook het gevoel van thuiskomen ervaren in herkenbare melodieën en reeds eerder gehoorde composities.

Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op de website van het Internationaal Lied Festival Zeist.

5/5 - (1 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen