Nieuwe dirigent van het VU-Orkest
Arjan Tien

Nieuwe dirigent voor VU-Orkest

Het VU-Orkest wordt vanaf september 2021 door dirigent Arjan Tien geleid. Na een uitgebreide sollicitatieprocedure en een proefdirectie met het orkest verkozen de musici Tien als nieuwe dirigent. Beide partijen zeggen erg uit te kijken naar de samenwerking en willen blijven musiceren en programmeren op het hoogste niveau.

Arjan Tien

Tien is als dirigent niet aan zijn proefstuk toe. Na zijn studie viool en altviool aan het Utrechts Conservatorium was hij lid van het Radio Filharmonisch Orkest. Van 1999 tot 2001 was hij bij dat orkest eveneens werkzaam als assistent-dirigent. In 2005 besloot hij zich volledig op het dirigentschap te gaan focussen. Een jaar later nam hij bij Magogo Kamerorkest de rol van artistiek leider en chef-dirigent op zich. In de periode 2008-2016 leidde hij aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag het Atheneum Kamerorkest. Sinds 2017 is Tien chef-dirigent en artistiek directeur van de Marinierskapel der Koninklijke Marine.

Ervaren dirigent

De ervaren dirigent werkte samen met grote Nederlandse orkesten, zoals het Radio Filharmonisch Orkest, Residentie Orkest, Noord Nederlands Orkest, Gelders Orkest, Orkest van het Oosten en de philharmonie zuidnederland. In het buitenland deed Tien ervaring op bij WDR Funkhausorchester, Philharmonie Südwestfalen, Royal Bangkok Symphony, Wermland Opera en Cape Town Philharmonic Orchestra.

VU-Orkest

Het VU-Orkest ontstond in 1962 als het studentenorkest van de Vrije Universiteit Amsterdam. Sinds 2004 is het gezelschap een zelfstandige vereniging. Dankzij de inzet van de leden en dirigent is het VU-orkest een van de grootste studentenorkesten in Nederland. Twee keer per jaar studeert het orkest een nieuw programma in om tijdens een concertreeks voor publiek te brengen. In september 2021 begint het orkest met het repeteren van onder andere het eerste deel van Symfonie nr. 7 van Beethoven. In november vindt de eerste concertreeks plaats.


Een kijkje achter de schermen bij het VU-Orkest

5/5 - (3 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen