Pearls in Baroque Chamber Orchestra
Noriko Amano. Foto: Ronald Knapp

Nieuwjaarsconcert met parels uit de barok

Noteer alvast in uw gloednieuwe agenda voor 2022 op 8 januari het nieuwjaarsconcert door het Pearls in Baroque Chamber Orchestra. Het kamerorkest staat in het tweede weekend van 2022 op het podium van de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Op het programma: De vier jaargetijden van Vivaldi en het Klavecimbelconcert in d-klein van Goldberg. 

Het kamerorkest Pearls in Baroque bestaat uit topmusici uit de barokwereld. Het ensemble werd in 2019 opgericht door klaveciniste Noriko Amano en speelt in wisselende samenstellingen. Voor elk concert selecteert Amano de geschikte muzikanten. Zo ook voor het nieuwjaarsconcert op 8 januari in Amsterdam.

Vivaldi en Goldberg

Dan begeleidt Pearls in Baroque de barokviolist Ryo Terakado, die de solopartijen van De vier jaargetijden tot leven wekt. Daarna neemt Amano zelf plaats achter het klavecimbel voor de uitvoering van Goldbergs Klavecimbelconcert in d-klein. Goldberg schreef deze compositie in 1750, het sterfjaar van Bach, zijn leermeester.

Nieuwjaarsconcert

Voor het nieuwjaarsconcert 2022 bestaat het Pearls in Baroque Chamber Orechstra uit Ryo Terakado (barokviool), Noriko Amano (klavecimbel), Noyuri Hazama (barokviool), Ivan Iliev (barokviool), Yoshiko Morita (altviool), Albert Brüggen (cello) en Jesse Feves (contrabas).

Meer horen?

Later in 2022 is Pearls in Baroque nogmaals aan het werk te zien in Amsterdam. Op 10 juni brengt het kamerorkest met klaveciniste Noriko Amano en barokviolist Sayuri Yamagata werk van Bach, Rameau en Couperin in de Waalse Kerk. En op 30 oktober voeren het ensemble en barokviolist Ryo Terakado composities van Leclair, Couperin en Bach op in het Concertgebouw.

Tickets voor het nieuwjaarsconcert zijn verkrijgbaar via de website van het Concertgebouw.

5/5 - (1 stemmen)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen