De zeven zangers NKK NXT 21/22. Foto: Juri Hiensch
De zeven zangers NKK NXT 21/22. Foto: Juri Hiensch

NKK NXT 21/22 zingt Re:quiem

Op zaterdag 30 april deconstrueren de zangers van NKK NXT 21/22 de traditionele dodenmis en blazen ze eeuwen aan koormuziek nieuw leven in. De voorstelling Re:quiem is in de Paardenkathedraal in Utrecht te beleven.

NKK NXT 21/22 is de vijfde lichting trainees van het Nederlands Kamerkoor. Aan het eind van de maand presenteren ze in Utrecht het resultaat van hun traineeopdracht. In de voorstelling Re:quiem ontwerpen de jonge zangers een eigen ritueel van herdenking door het traditionele Requiem opnieuw vorm te geven. Zie het als een verkenning van verschillende zienswijzen op de dood en een nieuw begin.

Tijdreis door koormuziek

Met oude en nieuwe composities, vocale en fysieke improvisaties en hun zeven stemmen creëren de zangers van NKK NXT 21/22 een zevendelige reis langs eeuwen aan koormuziek. Van Tomás Luis de Victoria tot Meredith Monk. Via improvisaties en een nieuwe blik op koorzang laten de trainees een levende dodenmis ontstaan, in een regie van theatermaker Dionne Verwey.

NKK NXT

Het talentontwikkelingstraject van het Nederlands Kamerkoor is reeds aan zijn vijfde jaargang toe. In NKK NXT krijgen getalenteerde jonge zangers een aanstelling als trainee. Onder begeleiding van een professionals van het Nederlands Kamerkoor en coaches uit de hele culturele wereld ontwikkelen ze een eigen voorstelling. Het ontwikkelingstraject draait niet alleen om het bijschaven van vocale techniek, samenklank en ensemblezang. Het beoogt ook een ontwikkeling van de jonge zangers, als creatieve denkers en makers. Zo worden zij klaargestoomd tot de ensemblezangers van de toekomst.

Re:quiem

De zangers van NKK NXT 21/22 zijn Anna-Julia David, Christian Beutel, Marthe Koning, Marie van Luijk, Eva Modic, Dean Parker en Juncai Zhang. Zij brengen op zaterdag 30 april (om 15 uur en om 20.15 uur) de voorstelling Re:quiem in de Paardenkathedraal in Utrecht. Tickets zijn verkrijgbaar op nkknxt.nl.

5/5 - (2 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen