PA’dam presenteert Canto Ostinato – The Vocal Experience
PA’dam presenteert Canto Ostinato – The Vocal Experience

PA’dam presenteert koorversie van Canto Ostinato

PA’dam brengt in 2023 een indrukwekkende koorversie van Canto Ostinato ter ere van de honderdste geboortedag van de Nederlandse componist Simeon ten Holt. De klanken van de zestien zangers worden visueel ondersteund door videoprojecties. Canto Ostinato – The Vocal Experience gaat op 29 januari in TivoliVredenburg in première.

Canto Ostinato is het wereldberoemde meesterwerk van Simeon ten Holt. De traag veranderende muziek roept een gevoel van eindeloosheid op. Opzwepende, ritmische momenten bieden een tegengewicht aan de trance die door de langzame aard van de compositie wordt gecreëerd. In de indrukwekkende koorversie van het eigentijds vocaal ensemble PA’dam, onder leiding van dirigent Maria van Nieukerken, verrijken marimba’s (Mallet Colletive), harp (Manja Smits) en contrabas (Jelte van Andel) de klanken van de zestien zangers.

Ongrijpbaar karakter

Naast een correcte timing is ook de dynamiek tussen de zangers onderling van belang. In Canto Ostinato – The Vocal Experience versterken de expressieve bewegingen van de zangers het muzikale arrangement van Benno Bonke. Met behulp van videoprojecties worden in een regie van Nick Fleuren die bewegingen ogenschijnlijk vertraagd of versneld en vergroot of verkleind om bezoekers tot een andere werkelijkheid te verleiden. Zo wil PA’dam het ongrijpbare karakter van Canto Ostinato zichtbaar maken.


Trailer van Canto Ostinato – The Vocal Experience

Sfeervolle locaties

Voor Canto Ostinato – The Vocal Experience koos PA’dam sfeervolle locaties, waar zowel het geluid en de expressie van de menselijke stem als de choreografie het best tot hun recht komen. De unieke koorversie is op de volgende momenten en plaatsen te beleven:

  • vrijdag 27 januari 2023 om 20.15 uur – Grote Kerk, Epe (voorpremière)
  • zondag 29 januari 2023 om 20.15 uur – TivoliVredenburg, Utrecht (première)
  • vrijdag 3 februari 2023 om 20.15 uur – Waalse Kerk, Amsterdam
  • zaterdag 4 februari 2023 om 20.15 uur – Steigerkerk, Rotterdam
  • donderdag 18 mei 2023 om 20.15 uur – Bollenschuur, Bergen (Festival CanTonaal)
  • zaterdag 17 juni 2023 om 20.15 uur – Grote of Martinikerk, Doesburg
  • zaterdag 24 juni – Westerkerk, Leeuwarden (City Proms Festival)

Op zaterdag 21 januari 2023 organiseert PA’dam een workshopdag voor amateurzangers, van 10 tot 17 uur in de Prinsekerk in Rotterdam.

Tickets en info: padam.nu

4.5/5 - (2 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen