Challem, debuut-EP Aparigraha
Challem. Foto: Sanne Bovenberg

Pianist Challem brengt debuut-EP uit

Een EP de wereld insturen, welke musicus droomt er niet van? Op 12 augustus komt die droom uit voor de Nederlandse pianist Challem. Aanstaande vrijdag 29 juli presenteert hij zijn debuut-EP Aparigraha in het NPO Radio 4-programma Podium.

Het is de eerlijkheid in de muziek van Challem, pseudoniem van Joachim van Marrewijk, die velen aanspreekt. Zijn stukken lezen als een dagboek. “Het is een instinctieve fase waarin de gedachten die mij bereiken, leiden tot deze composities”, zegt de solopianist over zijn werk. De EP Aparigraha is de eerste in zijn oeuvre en bevat zes unieke werken, een mix van dromerige en reflectieve composities. Voor deze debuutplaat, die vanaf 12 augustus 2022 op alle bekende streamingplatforms te horen is, werkte Challem samen met Sam Jones van Studio Joneski en Davide Ruffini van Wisseloord Studio’s.

Settle

In juni werd het startschot van nieuwe muziek van Challem gegeven. De single Settle is een instrumentale weergave van wat er zich in Challems hoofd afspeelt. Een maand later volgde de release van Sanne, maar het is vooral die eerste single die niet onopgemerkt bleef bij de bekende online streamingdiensten. Settle prijkte na de release meteen op nummer één in de Classical Chart op Apple Music. De single was ook al snel terug te vinden in de playlist van Classic NL en staat sinds half juli in de immens populaire Spotify-playlist Peaceful Piano.

Challem in Podium

Vrijdag 29 juli 2022 deelt Challem The Workman met zijn luisteraars en speelt hij enkele singles van zijn debuut-EP Aparigraha in het NPO Radio 4-programma Podium. Daar geeft hij ook toelichting bij zijn composities en loopbaan als pianist. Tussen de zomertournee en de voorbereiding op een muzikale fietsreis door, werkt Challem al volop aan een tweede EP waarvan de eerste single in september 2022 wordt uitgebracht.


Settle, de eerste single van de debuut-EP Aparigraha van Challem.

5/5 - (2 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen