Podcast Eva

Podcast Eva: gesproken opera en feministisch luisterboek

Op 8 maart – Internationale Vrouwendag – verschijnt de eerste aflevering van de feministische podcast Eva. Het is een gesproken opera en muzikaal luisterboek ineen, gebaseerd op de gelijknamige openhartige roman van Carry van Bruggen. Eva is een productie van theaterregisseur Sjaron Minailo, bekend door zijn genre-overschrijdend muziektheater, in samenwerking met schrijfster en librettist Gaea Schoeters, componist Annelies Van Parys en Ragazze Quartet.

Het literaire werk Eva van Carry van Bruggen vormt de poëtische basis voor een achtdelige gesproken opera podcast. Het boek baarde in 1927 veel opzien en werd herontdekt tijdens de tweede feministische golf in de jaren zeventig.

Eva: feministische podcast

De luisteraar wordt op muzikaal dramatische wijze meegenomen in het verhaal van Eva. Een streaming of consiousness-portret over de geestelijke en seksuele ontplooiing van een jonge Joodse vrouw in het conservatieve Nederland. Het verhaal toont haar zoektocht naar de balans tussen de vrouw die haar omgeving wil dat ze is en de vrouw die ze zelf wil zijn.

All-female Ragazze Quartet

De podcastserie is gebaseerd op de unieke persoonlijke interpretaties van actrices Claron McFadden, Helen Kamperveen, Leny Breederveld, Jade Olieberg, Mira Helmer, Nastaran Razavi Khorasani, Funda Müjde en Stefanie Janssen. De muziekcompositie is verweven met monologen en wordt vertolkt door het Amsterdamse strijkers-ensemble Ragazze Quartet. Het all-female gezelschap, bekend als frisse en toonaangevende stem binnen de Nederlandse klassieke muziekwereld, neemt de luisteraar mee de atmosferische binnenwereld van Eva in. De podcast Eva is als ware het een wandeling in haar onderbewustzijn.

Kijk hier voor meer informatie.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen