Podcast TivoliVredenburg, Klassieke Klets
Foto: Shutterstock

Podcasttip voor op winteravonden

Wat is er op lange winteravonden heerlijker dan met een kop koffie op de bank wegzakken en luisteren naar een inspirerende podcast? In Klassieke Klets, de nieuwe podcast van TivoliVredenburg, nemen muziekjournalisten Guido van Oorschot (de Volkskrant) en Joris Heynen (Luister) op luchtige wijze duizend jaar klassieke muziek onder de loep. De eerste vier afleveringen zijn nu te beluisteren.

“TivoliVredenburg heeft zich de voorbije periode op online content gestort, waaronder podcasts”, vertelt Peter Tra, teamleider klassiek bij TivoliVredenburg. “Het was geweldig dat Joris en Guido met plannen voor een klassieke podcast rondliepen. Na de pilot waren we meteen verkocht. De manier waarop de twee met elkaar praten over klassieke muziek spreekt enorm aan: ontspannen, oprecht, vermakelijk. Een gesprek met een lage drempel, maar waarin ook voor kenners een hoop interessants de revue passeert.”

Muziekjournalisten

Als er ergens gewichtig wordt gesproken, dan is het wel in de klassieke muziek. En dat willen muziekjournalisten Guido van Oorschot en Joris Heynen precies niet doen. De twee leerden elkaar een paar jaar geleden kennen in de jury van de klassieke Edison. “Het klikte meteen, ondanks het feit dat we een generatie schelen en een andere achtergrond hebben”, zegt van Oorschot. “Ik ben een klassieke nerd (conservatorium, muziekwetenschap) die later muziekjournalist is geworden. Joris is een gediplomeerd journalist met de specialismes popmuziek en film, die er een enorme appetijt voor klassieke muziek bij heeft gekregen en nu hoofdredacteur is van Nederlands belangrijkste klassieke muziektijdschrift Luister.

TivoliVredenburg als opnamelocatie

Omdat de twee podcasthosts wilden voorkomen dat Klassieke Klets elitair en pretentieus zou overkomen, kozen ze voor TivoliVredenburg. “Alle genres komen er over de vloer en we kletsen niet alleen voor mensen die tóch al van klassiek houden”, aldus van Oorschot. Elke maanden diept het duo een ander thema uit. Zoals, waarom val je voor een bepaalde stem? Of, schrijft Einaudi weleens iets goeds? Van Oorschot en Heynen praten en luisteren, met soms een gepeperde mening en dan weer een korrel zout. De eerste vier afleveringen van Klassieke Klets zijn te beluisteren via uw favoriete streamingsdienst of via de website van TivoliVredenburg.

5/5 - (1 stemmen)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen