Prinses Christina Klassiek Concours 2020
Winnares Huayu Gu

Prinses Christina Klassiek Concours 2020

Huayu Gu (piano, 11 jaar, Roermond), Matthijs van Delft (gitaar, 15 jaar, Berkel en Rodenrijs) en Iris van Nuland (viool, 18 jaar, Oss) hebben een eerste prijs gewonnen bij de Nationale Finale van het Prinses Christina Klassiek Concours 2020.  Dat heeft Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet bekendgemaakt via een speciale bekendmakingsvideo. De 52e Nationale Finale werd vanwege de coronamaatregelen online uitgezonden: duizenden mensen keken afgelopen dagen naar de finale-uitzendingen.

Ruim vierhonderd jonge musici uit het hele land deden afgelopen voorjaar mee aan de selecties van het Prinses Christina Klassiek Concours. Drieëntwintig van hen werden geselecteerd om te spelen in de Nationale Finale. Opvallend was de deelname van eersteprijswinnaar Huayu Gu. Tijdens de regioselectie in Maastricht viel de elfjarige Huayu bijzonder op bij de professionele muziekjury en die hebben haar, hoewel ze eigenlijk te jong was, – bij wijze van uitzondering – laten doorstromen naar de Nationale Finale.

Vanwege de coronamaatregelen koos de organisatie ervoor om de (eerder opgenomen) finale uit te zenden via YouTube en Facebook. Op die manier kon iedereen online meegenieten van de optredens van de jonge talentvolle muzikanten.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen