CD 48_733

Recensie MARTINU – Double Concertos for Violin & Piano

MARTINU
Double Concertos for Violin & Piano
Mari & Momo Kodama (piano), Sarah & Deborah Nemtanu (viool), Magali Demesse (altviool), Orchestre Philharmonique de Marseille o.l.v. Lawrence Foster
Pentatone PTC 5186 518 • DDD-63’
Waardering: 6 tot 10 (de zusjes)

Een ware dubbele sisters’ act bij Bohuslav Martinů met de zusjes Nemtanu op violen en de Kodama’s op piano. Aangevuld met Magali Demesse vallen ze frank en vrij aan op Martinů’s Concerto voor twee violen en orkest, zijn Rhapsodie- concert voor altviool en orkest en zijn Concert voor twee piano’s en orkest. Het is een beetje een lastige uitvoering om te beoordelen. Anders dan bij de cd met Bartók en Kodály is hier geen sprake van een mismatch tussen muziek, dirigent en orkest. Integendeel, de dames slepen Lawrence Foster er met zijn haren bij, maar de realiteit is dat zijn orkest de dames in de verste verte niet bij kan benen. De Philharmonique Marseille stijgt door het sprankelende spel van dit tot op het bot geïnspireerde solistenteam wel boven zichzelf uit, maar gaandeweg heb je toch het gevoel dat je naar een masterclass aan het luisteren bent.

Wilt u de complete recensie lezen? Sluit dan hier een abonnement af en krijg automatisch toegang tot honderden andere recensies én voorgaande edities van Luister.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen