Menu Sluiten
OCKEGHEM, DE LA RUE - Requiem

Recensie OCKEGHEM, DE LA RUE – Requiem

OCKEGHEM, DE LA RUE
Requiem
Diabolus in Musica o.l.v. Antoine Guerber
Bayard Musique 308 475.2 • DDD-67’
Waardering: 9

Het is misschien wat (te) veel, zo vlak achter elkaar, twee dodenmissen in laatmiddeleeuwse stijl. De componisten: twee grootheden van de Lage Landen. Johannes Ockeghem, geboren ergens tussen 1410 en 1425, overleden in 1497, en Pierre de la Rue, geboren rond 1452, overleden in 1518, we weten daar zelfs de datum van, 20 november. Twee requiems, in aanpak en stijl vrijwel niet van elkaar te onderscheiden, maar in de aanpak van het Franse ensemble Diabolus in Musica onder leiding van Antoine Guerber een soort voortgaande golfbeweging van traag om elkaar heen wentelende harmonieën, gezongen met grote zorgvuldigheid en een prachtige warme sonoriteit.

Wilt u de complete recensie lezen? Sluit dan hier een abonnement af en krijg automatisch toegang tot honderden andere recensies én voorgaande edities van Luister.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Luister om alle recensies gratis te lezen. Daarnaast blijft u op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van klassieke muziek, krijgt u korting op concerten en maakt u kans om mooie prijzen te winnen.