CD 44_721

Recensie PURCELL – Dido and Aeneas

PURCELL
Dido and Aeneas
Raffaella Milanesi (Dido), Richard Helm (Aeneas), Stefanie True (Belinda), Iason Marmaras (Sorceress) e.a., La Risonanza en Coro Costanzo Porta o.l.v. Fabio Bonizzoni
Challenge Classics CC72737 • DDD-76’
Waardering: 7
Luister 721 – Januari/Februari 2017

Over de ontstaansgeschiedenis van Dido and Aeneas is bar weinig bekend. Zeker is dat het stuk een van z’n eerste publieke voorstellingen had in 1704, samen met The love of Mars and Venus van componistenduo Eccles en Finger. De proloog van dit interessante en levendige stuk staat ook op deze cd. Met behulp van de informatie rondom deze voorstelling, plakte Fabio Bonizzoni de juiste stukjes muziek aan elkaar om tot de reconstructie van het stuk – zoals gehoord in 1704 – te komen. Het opgenomen resultaat (een live-opname) is samenvattend ‘correct’ te noemen. Niet schokkend, maar ook niet spannend. Door de keuze voor de tempi van bijvoorbeeld Dido’s Lament is er minder ruimte voor de dramatische betekenis. De verstaanbaarheid is op sommige momenten dan wel weer dramatisch, met name van het koor. Wel interessant en mooi: de recitatieven van Dido in de laatste scène, de authentieke benadering van de uitspraak, en het meer dan correcte vuur van La Risonanza.
Didi de Pooter

Wilt u meer recensies lezen, dus óók de recensies van albums die het afgelopen halfjaar verschenen? Sluit dan hier een abonnement af en krijg automatisch toegang tot honderden andere recensies én voorgaande edities van Luister.

0/5 (0 Reviews)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen