Yamill Jones stapt in de rol van Robin Hood voor de gelijknamige productie van Phion en Theater Sonnevanck.
Yamill Jones stapt in de rol van Robin Hood voor de gelijknamige productie van Phion en Theater Sonnevanck.

Robin Hood reist door Nederland

Dit voorjaar reist Robin Hood door Nederland. Niet om te stelen van de rijken en zijn buit te verdelen onder de armen, wel om jong en oud te laten genieten van een muzikaal theaterspektakel. De familievoorstelling Robin Hood van Theater Sonnevanck en Phion gaat op 3 februari 2024 in première.

Robin Hood en zijn kameraden hanteren pijl en boog zo soepel als de Phion-strijkers hun strijkstok en instrument. Naar jaarlijkse gewoonte werkt het Orkest van Gelderland & Overijssel samen met Theater Sonnevanck om een voorstelling voor de hele familie ten tonele te brengen. Een voorstelling waarin klassieke muziek en theater elkaar aanvullen en uitdagen.

De legende van Robin Hood

Van 3 februari tot en met 14 april 2024 trekken het orkest en het theatergezelschap door Nederland met het muzikaal spektakel Robin Hood. Ilse Warringa dook in de legende en schreef de vernieuwende en humoristische tekst voor de voorstelling over de volksheld die de rijkdom in de wereld eerlijk wil verdelen. Robin Hood (gespeeld door Yamill Jones) en zijn kameraden komen op voor de armen en leven in de bossen, net als de vrijbuiters, de vogelvrijverklaarden en de verzetshelden.

Orkest als levend decor

Wat Robin Hood zo bijzonder maakt? “Dat het complete symfonieorkest samen met de acteurs op het toneel staat”, lezen we in een interview met Joris Nassenstein, manager artistieke zaken van Phion, in Phions programmabrochure 2023-2024. “Er is geen dirigent en geen bladmuziek. Door letterlijk beweging in het orkest te brengen – het orkest transformeert tot een soort levend decor – ervaart het jonge publiek de muziek en de musici veel intenser dan in een traditionele opstelling.”

Muzikaal theaterspektakel

De dertig orkestmusici wekken niet alleen Nassensteins muziekconcept voor deze voorstelling tot leven, maar kruipen ook in de rol van bomen in het duistere bos of luidruchtige herberggasten. Samen met de acteurs, onder wie Erik van Muiswinkel in de rol van koning en Howard Komproe als sheriff, beloven ze menig theater- en muziekliefhebber te laten genieten van Robin Hood, geregisseerd door Daniël van Klaveren.

Waar en wanneer u Robin Hood kan tegenkomen

Robin Hood gaat op 3 februari 2024 in première in theater Amphion in Doetinchem. Daarna trekt het spektakel door heel Nederland, met tussenstops in Drachten, Enschede, Utrecht, Leeuwarden, Heerlen, Breda, Alkmaar, Apeldoorn, Eindhoven, Haarlem, Zwolle, Maastricht, Schiedam, Tilburg, Amsterdam, Dordrecht, Deventer, Nijmegen. Klik hier voor meer info, speeldata en kaarten.

4.2/5 - (9 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen