Rotterdam Philharmonic Orchestra Academy, de eigen academie van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Foto: Karen van Gilst
Rotterdam Philharmonic Orchestra Academy. Foto: Karen van Gilst

RPhO richt Rotterdam Philharmonic Orchestra Academy op

De Rotterdam Philharmonic Orchestra Academy is de nieuwe, eigen academie van het Rotterdams Philharmonisch Orkest (RPhO). De orkestacademie heeft als doel jong muziektalent na een studie praktijkervaring te laten opdoen. In september 2021 starten voor het eerst vijf musici uit binnen- en buitenland aan de interne opleiding bij het orkest.

Rotterdam Philharmonic Orchestra Academy

Met de orkestacademie wil het RPhO bijdragen aan een mooie start van de muzikale carrière van jonge musici. Algemeen directeur George Wiegel: “Het Rotterdams Philharmonisch Orkest is altijd gedreven om jong talent op te sporen, hun een podium te bieden en hen uit te dagen het beste in zichzelf naar boven te halen.”

Wisselwerking

De orkestacademie is volgens Wiegel de ideale springplank om na een studie praktijkervaring op te doen. Hij ziet de samenwerking met jong toptalent als een geweldige wisselwerking: “Wij hopen voor hen een bron van kennis en inspiratie te zijn, maar wij leren ook van hen en zij houden ons jong en lenig van geest.”

Vijf internationale talenten

Uit meer dan tweehonderd aanmeldingen en na audities met 43 internationale kandidaten werden vijf internationale musici geselecteerd voor academiejaar 2021-2022: Lia Yeranosyan (viool, Portugal), Ángeles Salas (viool, Spanje), Ursula Skaug (altviool, Noorwegen/Nederland), Eleonora Dominijanni (cello, Italië) en Andreia Pacheco (contrabas, Portugal).

Lesprogramma

Aan de Rotterdam Philharmonic Orchestra Academy krijgen zij onder meer individuele lessen van de aanvoerders en andere musici uit het orkest. Op het lesprogramma staan ook intensieve proefspeltraining en mentale en fysieke training. Daarnaast krijgen ze kans om mee te spelen in het orkest en deel te nemen aan educatie- en kamermuziekprojecten.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen