Looking To Glide is het eerste soloalbum van Ruben Block
Looking To Glide is het eerste soloalbum van Ruben Block.

Ruben Block releaset soloalbum en werkt samen met NNO

Na twintig jaar als frontman van Triggerfinger treedt Ruben Block nu met een soloalbum naar buiten. Looking To Glide verschijnt op 30 september 2022 op cd, lp en alle streamingplatforms. Het Noord Nederlands Orkest bewerkte enkele van Blocks nummers voor orkest en brengt die arrangementen dit najaar in vijf Nederlandse theaters.

Ruben Block merkte dat na twintig jaar de tijd rijp was om solo op ontdekking te gaan in het muzikale landschap. Hij liet het vertrouwde van de rockband Triggerfinger even links liggen en vond in de Amerikaanse muzikant en producer Mitchell Froom een zogeheten partner in crime. Het resultaat van hun muzikale experimenten deelt het duo nu met de wereld op het debuutalbum Looking To Glide.

Looking To Glide

Looking To Glide is een knip-en-plakwerk van rauw gitaarspel, bijzondere drumgrooves en verrassende soundscapes. Een voorbeeld daarvan is de single Turning On A Fan, met een gitaarriff van jewelste en de diepe, donkere stem van Block. Beluister het nummer hieronder:

Tournee met NNO

Naast een soloalbum creëerde Block een eigen muzikaal programma. Het Noord Nederlands Orkest gaf hem carte blanche en bewerkte zijn nieuwe muziek, zijn lievelingsnummers en uiteraard een aantal Triggerfinger-klassiekers voor orkest. Het unieke concert is dit najaar te beleven in diverse Nederlandse theaters:

  • Donderdag 17 november 2022 – De Oosterpoort, Groningen
  • Zaterdag 19 november 2022 – De Harmonie, Leeuwarden
  • Dinsdag 22 november 2022 – Koninklijk Theater Carré, Amsterdam
  • Donderdag 24 november 2022 – TivoliVredenburg, Utrecht
  • Zaterdag 26 november 2022 – Theater Amare, Den Haag

Kaartverkoop en meer info op de website van het NNO.

5/5 - (4 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen