Culture Connection presenteert Sacred Songs Dordrecht
Monica Akihary, artistiek leider van Sacred Songs Dordrecht. Foto: De Schaapjesfabriek.

Muzikale mix van culturen in Dordrecht

Ter gelegenheid van de viering van 800 jaar Dordrecht strijkt Culture Connection neer in de Antoniuskerk in Dordrecht, waar op zaterdag 9 oktober 2021 artiesten uit Dordrecht en omgeving de unieke voorstelling Sacred Songs Dordrecht ten tonele voeren. Ze brengen repertoire rond het thema ‘licht’. Artistiek leider Monica Akihary creëert speciaal voor deze gelegenheid een nieuwe compositie in dit thema.

Cultuur Connection in Dordrecht

Culture Connection reist sinds 2009 door Nederland met het project Sacred Songs, waarbij zang, muziek, poëzie en dans uit verschillende culturen en religies in een voorstelling worden samengebracht. Voor de viering van 800 jaar Dordrecht doet Culture Connection in oktober deze Zuid-Hollandse stad aan. Artistiek leider van Sacred Songs Dordrecht is de veelzijdige zangeres Monica Akihary. Ze ontleent haar klank aan jazz, improvisatie, hedendaagse muziek en traditionele genres uit Azië en Afrika. Samen met gitarist-componist Niels Brouwer vormt zij het duo Boi Akih.

Licht als inspiratiebron

Het thema van Sacred Songs Dordrecht is ‘licht’, als symbool voor levenskracht, liefde, vrede, vrijheid en verbondenheid, maar ook voor hoop en nieuwe perspectieven na duistere, moeilijke tijden. Curator Jeanneke de Boer, zelf geboren in Dordrecht: “Aan de Dordtse havens kun je uren mijmeren en genieten van het fascinerende lichtspel op het water. Het licht van de zon, maan, sterren en prachtige luchten weerkaatst schitterend op het water dat overal door de stad stroomt. Dat bijzondere licht heeft veel kunstenaars geïnspireerd en ook ons voor Sacred Songs Dordrecht.”

Eigen interpretatie

De deelnemers van Sacred Songs Dordrecht brengen elk hun eigen interpretatie van het thema en presenteren een grote verscheidenheid aan stijlen en cultuurvormen. Zo brengen Cici Isenia en De Zangschool worship songs uit het Caraïbisch gebied en zingt vrouwenkoor La Confiance onder leiding van Eric Koevoets liederen van Hildegard von Bingen en van hedendaagse componisten. Op het programma staat ook joodse zang door Hannah Verhulst, Indiase meditatieve poëzie en muziek door Prewien en Abhilasa en een intrigerende sufi-performance door Derwish Osman, Sinan Arat en Fralalai. Ook Schola Cantorum en Vocal Harmony Academy zijn op 9 oktober aan het werk te horen in de Antoniuskerk in Dordrecht.

Sacred Songs Dordrecht

Sacred Songs Dordrecht vindt op 9 oktober 2021 om 16.30 uur plaats in de Antoniuskerk in Dordrecht. Tickets kosten 16 euro en zijn hier verkrijgbaar. De voorstelling wordt georganiseerd door Culture Connection (in samenwerking met Bijzondere Concerten Dordrecht, 800 jaar Dordrecht, Heilige Theresa van Avila Parochie, Derwish Sufi Café en stichting Abhilasa Global Serve) en gesubsidieerd door de gemeente Dordrecht, Prins Bernhard Cultuurfonds en 800 jaar Dordrecht.

5/5 - (1 stemmen)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen