Expeditie Orkest van philharmonie zuidnederland
Om het filmproject te financieren startte philharmonie zuidnederland de crowdfunding Ga mee op Expeditie Orkest op.

Steun de filmproductie Expeditie Orkest

Expeditie Orkest is een coproductie van philharmonie zuidnederland en jeugdtheatergezelschap Het Laagland. De film biedt kinderen een antwoord op hun prangende vragen over het symfonieorkest en alles daarrond. Om het filmproject te realiseren, werd de crowdfunding Ga mee op Expeditie Orkest opgestart waardoor ambassadeurs de film mee kunnen helpen realiseren en financieren. En dat deden zij de voorbije maand massaal: met de opgehaalde 12.000 euro komt het streefdoel van 15.000 euro in zicht. Doneren kan tot 4 juli 2021.

Expeditie Orkest

Hoewel er kinderen heel wat te vertellen valt over muziek, instrumenten en orkesten, ontbreekt het aan leuk materiaal. Daarom maakt philharmonie zuidnederland samen met Het Laagland zélf een film: Expeditie Orkest. Met deze educatieve film, die dit najaar in première gaat, kunnen kinderen van zes tot en met twaalf jaar thuis of op school bijleren over het symfonieorkest en haar instrumenten.

Voor en door kinderen

De film wordt voor en door kinderen gemaakt. Vanuit hun nieuwsgierigheid worden allerlei vragen beantwoord. Daarvoor gaan de kinderen samen met presentatoren Myrthe Huber en Marcos Valster da Costa Ferreira op pad. Ze gaan langs bij instrumentenbouwers en musici van philharmonie zuidnederland om te leren hoe instrumenten precies werken en de magie van muziek te ervaren.

Ga mee op Expeditie Orkest

Om het filmproject te financieren startte philharmonie zuidnederland de crowdfunding Ga mee op Expeditie Orkest op. Want het professioneel editen van beeld- en klankmateriaal kost veel geld. Wie zijn steentje wil bijdragen aan het educatieve filmproject Expeditie Orkest, kan via de crowdfundingpagina van de philharmonie als ambassadeur een bijdrage naar keuze geven. Al meer dan 160 ambassadeurs deden de voorbije maand een gift, goed voor in totaal meer dan 12.000 euro. Het streefbedrag van 15.000 euro en de realisatie van de film komen dankzij deze donaties steeds meer in zicht.

Crowdfunding

In ruil voor hun donatie ontvangen de ambassadeurs van het project een mooie wederdienst. Zoals een naamsvermelding op de aftiteling, twee tickets voor de filmpremière dit najaar, een privéles of miniconcert door een musicus van philharmonie zuidnederland, en ga zo maar door. Al draait het voor hen niet om die wederdienst. De schenkers vinden de realisatie van de film belangrijk “omdat iedereen kennis moet kunnen maken met de wonderlijke wereld van muziek”. Doneren kan tot en met 4 juli 2021.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen