VAN KESTEREN

Recensie VAN KESTEREN – Shadows

VAN KESTEREN
Shadows
Remy van Kesteren (harp, piano, vocalen), Nicky Hustinx (drums), Morris Kliphuis (hoorn), Maarten Vos (modulaire synthesizer en cello) e.a.
Deutsche Grammophon 0028948177684 • DDD-46’
Waardering: 8

Op het nieuwe album van harpist Remy van Kesteren komen verschillende werelden bij elkaar in een heel nieuw universum. Drie jaar, waarvan hij zelfs negen maanden zijn instrument onaangeraakt in een hoek liet staan, deed de klassiek geschoolde harpist erover om dit album te creëren. Samen met producer Fink (Fin Greenall) ging hij op zoek naar zijn eigen geluid. Shadows is het resultaat: een intrigerende mix van minimal, elektronisch, ambient, jazz, pop en (neo)klassieke muziek. De verbindende factor is de harp, wat een instrument blijkt te zijn met meer gezichten dan iemand ooit kon denken. Remy bespeelt een bijzonder instrument dat speciaal voor hem werd gebouwd door het innovatieteam van Salvi. Zijn ‘Réus 49’ is de enige harp ter wereld met twee extra bassnaren, een geavanceerd dempingsmechaniek en kan zowel akoestisch als elektronisch worden ingezet. Hoewel het album over het geheel genomen een beetje eentonig is, is het heel aangenaam om te beluisteren. In de tien tracks, allemaal lange soundscapes, wordt Remy vergezeld door het neusje van de zalm van jazz-, pop- en klassieke muzikanten waaronder Ties Mellema, Maarten Vos en Morris Kliphuis. Remy is hard op weg om Ludovico Einaudi van zijn troon te stoten.
Maartje Valk

Wilt u meer recensies lezen? Sluit dan hier een abonnement af en krijg automatisch toegang tot honderden andere recensies én voorgaande edities van Luister.

Facebook
Twitter

Laatste artikelen