Weekend van de Romantische Muziek in Het Park bij de Euromast in Rotterdam.
Weekend van de Romantische Muziek.

Weekend van de Romantische Muziek 2021

Liefhebbers van klassieke en romantische muziek kunnen op zaterdag 21 en zondag 22 augustus weer genieten van hun favoriete muziekstromingen tijdens het Weekend van de Romantische Muziek 2021. Het openluchtfestival vindt traditiegetrouw plaats in Het Park bij de Euromast in Rotterdam.

Tijdens het exclusieve Maanlichtconcert op zaterdagavond 21 augustus staan nationale en internationale musici op het podium in het historische stadspark. Onder meer de Britse contrabassist Dominic Seldis en de Nederlandse concertpianist Thomas Beijer zijn er aan het werk te horen. Ook bariton Henk Neven, gitarist Eric Vaarzon Morel, sopraan Laetitia Gerards, kunstfluitvirtuoos Geert Chantrou en cabareticoon Sven Ratzke betreden het podium. De festivalbezoekers hebben de mogelijkheid om de muzikale avond compleet te maken met heerlijke gerechten van een van de vele foodtrucks of met het Culinaire Romantique Arrangement, een fris vijfgangenmenu van chef-kok Raymond Mertowirdjo.

Romantische muziek in historisch decor

Zondag 22 augustus staat Het Park bij de Euromast de hele dag in het teken van de liefde. Op de (uitverkochte) Dag van de Romantische Muziek kunnen bezoekers optredens bijwonen van pianist Hannes Minnaar en van diverse ensembles. Zoals Het Doelen Ensemble met celliste Maya Fridman en pianist Maarten van Veen, Duo Inside Out met harpiste Doriene Marselje en pianiste Celia Garcia-Garcia, en het Amsterdamse gitaartrio Trio Debu met Eva Aukes, Bas Gaakeer en Ward Reijmerink. Het volledige festivalprogramma is hier terug te vinden.

Intiem openluchtfestival

Organisator Jasper Scholte van JMR Event Makers: “Met de onlangs aangescherpte coronarichtlijnen in het achterhoofd, hebben wij gekozen voor een publieksvriendelijke en intieme invulling van het Weekend van de Romantische Muziek.” Dat betekent dat bezoekers zich vrij kunnen bewegen in het park en de concerten niet vanaf een vaste zitplaats dienen te volgen. “Daarmee creëren we de comfortabele beleving die wij voor ogen hebben en voldoen we ook aan de aangescherpte coronarichtlijnen voor eendaagse evenementen”, aldus Scholte.

Tickets

Beleving en comfort primeren tijdens het Weekend van de Romantische Muziek. Geen hoge bezoekersaantallen, wel gezelligheid en veiligheid. Vanwege het beperkte bezoekersaantal zijn alle tickets voor de Dag van de Romantische Muziek reeds gereserveerd. Tickets voor het Maanlichtconcert met of zonder diner zijn hier verkrijgbaar. Het Weekend van de Romantische Muziek wordt georganiseerd door JMR Event Makers, in samenwerking met Rotterdam Festivals en Stichting Droom en Daad.

5/5 - (2 stemmen)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen