Aurora Festival
Het Aurora Festival nodigt de beste musici uit in Groningen, Friesland en Drenthe.

Zilveren jubileum voor Aurora Festival

Aurora Festival. Zo heet het Peter de Grote Festival voortaan. Het kamermuziekfestival vindt van 20 tot en met 30 juli 2022 plaats op karakteristieke locaties in Groningen, Friesland en Drenthe. Naast de concertserie staat voor de 25ste keer de internationale Summer Academy voor jong talent.

Het Peter de Grote Festival viert zijn zilveren jubileum met een naamsverandering. Al verandert de nieuwe naam niets aan het opzet. Het Aurora Festival blijft aandacht schenken aan Russische muziek en musici én aan onderdrukte of vervolgde kunstenaars. Ook de Summer Academy voor jonge, getalenteerde muzikanten blijft voortbestaan.

Aurora, godin van de dageraad

Hoe zou de nieuwe naam beter ingeluid kunnen worden dan met een zonsopkomstconcert? Aurora is immers de godin van de dageraad. Op zondag 24 juli voert het Adama Kwartet bij het krieken van de dag Haydns Strijkkwartet op. 76 nr. 4 ‘Sonnenaufgang’ op in een bijzondere decor: het natuurgebied De Onlanderij in Eelderwolde.

Opus 25

Het thema van het Aurora Festival is Opus 25. Van alle componisten die aan bod komen, wordt de 25ste compositie uitgevoerd. Het programma bestaat uit een mix van beroemde en van herontdekte werken. In het Aurora Festivalcafé komt het publiek meer te weten over de opgevoerde muziek. Er worden presentaties, workshops, improvisatieconcerten en openbare repetities georganiseerd. Het volledige festivalprogramma vindt u hier terug.

Kansen voor jong talent

Aan de uitgebreide concertserie koppelt het Aurora Festival voor de 25ste keer de Summer Academy. Zestig internationale musici tussen 12 en 25 jaar oud krijgen niet alleen dagelijks individuele lessen en masterclasses, maar ook de kans om tijdens de lunchconcerten op te treden. Enkele jonge talenten nemen deel aan het Participatory Concert, waarbij ze samen met hun docenten Brahms Strijksextet op. 18 en Dvořáks Dumky trio voor piano, viool en cello opvoeren. Naast de gelegenheid om zichzelf op het Aurora Festival te tonen, maken de jongeren ook kans op enkele mooie prijzen.

5/5 - (3 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen