muziek thuiswerken

5x muziek voor tijdens het thuiswerken

Waar luisteren we naar in ons thuiskantoor? Deze (klassieke) muziek helpt het Luister-team om te concentreren tijdens het thuiswerken.

Nu we het geroezemoes, gelach, stoelgeschuif, agressieve getik en getelefoneer van onze collega’s moeten missen (of niet moeten missen), kan het nogal stil zijn in ons thuiskantoor. Voor de een is een geluidsloze thuiswerkplek ideaal. De ander werkt beter met wat rumoer. En weer een ander deunt liever mee met zijn of haar favoriete muziek.

5x muziek voor tijdens het thuiswerken

Wij waren benieuwd waar het Luister-team naar luistert tijdens het thuiswerken. Welke muziek helpt ons focussen? En waarom? Lees verder en kom erachter! Wie weet doe je zelf nog inspiratie op.

Joris Heynen (hoofdredacteur)

“Als je Duits of Italiaans hoort, luister je automatisch toch naar de tekst. Op ‘halleluja’ na versta ik geen woord van Rachmaninovs Vespers. Mede daarom voert het hemelse koorwerk me direct mee naar een ruimte in mijn hoofd waar ik één ben met mijn gedachten.”

muziek thuiswerken

Karlijn Linssen (eindredacteur)

“Het liefst luister ik (maandag tot vrijdag, van negen tot vijf) naar muziek zonder tekst, zodat ik niet word afgeleid door de woorden. Zo rustig en repetitief mogelijk: dat werkt voor mij. Door de lichtvoetige pianomuziek van Claude Debussy, Dario Marianelli en Piotr Wiese verdwijnt de wereld om me heen altijd een beetje.”

Peter Schrijver (sales)

“Tijdens het thuiswerken, luister ik naar verschillende soorten muziek. Als salesman ligt het er helemaal aan in welke mood ik op dat moment verkeer. Wanneer ik in volle concentratie een offerte opstel, luister ik naar andere muziek dan wanneer ik net te horen heb gekregen dat een deal wel of niet doorgaat.”

Eleni Tsolodimos (redacteur)

“Als ik moet concentreren, gedij ik goed bij rustige, klassieke muziek. Als ik creatief moet zijn, luister ik het album van het radioprogramma Theme Time Radio Hour met Bob Dylan als host. De beste nummers verzameld op één cd, een mix van blues, soul, country en nog wat andere uitspattingen. Bovenal zou ik het album beschrijven als ‘raar’. Van een man die zingt dat je kip moet eten, tot een zangeres die zich afvraagt “waar haar daddy is met zijn Big Long Slidin’ Thing“. Al die verhaallijnen spoken door mijn hoofd en vormen uiteindelijk inspiratie. Dit album is overigens ook de enige reden dat mijn cd-speler zijn weg naar het stort nog niet gevonden heeft.”

Eric Waterschoot (online manager)

“Als ik aan het werk ben, luister ik vooral naar deze playlist met rustgevende jazzy chillhop. Ook klassieke pianomuziek vind ik fijn. Die helpt mij bij het lezen en schrijven van e-mails en presentaties. Ik kan me dan beter concentreren. Vaak is de presentatie klaar voordat ik het weet! Vroeger luisterde ik al veel naar klassieke muziek, want die had een positieve invloed op mijn dyslexie: het verbetert de samenwerking tussen de linker- en rechterhersenhelft.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen

De winkels zijn dicht, wat nu?

Neem een abonnement!

Neem nu een 1-jarig of een 2-jarig abonnement op Luister   magazine! 

Een magazine vol prachtige symphonieën, inspirerende artikelen, tips en meer. 

Koop een los exemplaar!

Betaal t/m 9 februari geen verzendkosten! Gebruik de couponcode THUIS

let op: het magazine wordt binnen vijf werkdagen verzonden!