AFAS Edisons

Edisons wordt AFAS Edisons

De Edison Stichting en AFAS Software gaan voor minstens vijf jaar samenwerken. Het softwarebedrijf is de komende jaren naamgevend partner van de evenementen Edison Pop, Edison Jazz en Edison Klassiek. De prestigieuze muziekprijs heet voortaan AFAS Edisons. Het recent geopende AFAS Theater Leusden is het nieuwe decor voor de uitreiking van de oudste muziekprijs van Nederland.

“Wij zijn vereerd om nu als familiebedrijf een verbintenis aan te gaan met de organisatie achter de befaamde Edisons. Ondanks de recente versoepelingen zitten veel muzikanten nog steeds in onzekerheid. Liveoptredens hebben geruime tijd niet plaatsgevonden en dat is toch uiteindelijk waar de artiest voor leeft. Dat is voor ons alleen maar extra aanleiding geweest om de Edisons een nieuw thuis te bieden en te ondersteunen”, zegt Bas van der Veldt, directeur van AFAS Software. “De prijzen zijn niet alleen een erkenning, maar staan ook te boek als een enorme boost voor carrières. Voor ons is dit een schitterende kans om bij te dragen aan de talentontwikkeling van Nederlandse musici.”

Hart voor cultuur

De algemeen directeur van de Edison Stichting, Anne de Jong, zegt verheugd te zijn “met de komst van AFAS als belangrijk partner van de evenementen. AFAS is een gepassioneerd familiebedrijf waar ze veel belang hechten aan maatschappelijke verantwoordelijkheid en innovatie, maar het zijn ook creatieve meedenkers en ze hebben een hart voor cultuur. Met die kwaliteiten willen we de Edisons verder verduurzamen.”

AFAS Theater Leusden

De samenwerking werd bekendgemaakt en geofficialiseerd in het AFAS Theater Leusden, waar de uitreikingen voor in ieder geval de komende vijf jaar plaatsvinden. De eerder genomineerden en winnaars van de Edisons Lavinia Meijer, Eric Vloeimans, Lidy Blijdorp en Jeangu Macrooy gingen al eens kennismaken met de nieuwe thuishaven (zie video onderaan).

Steun in moeilijke tijd

Essentieel in de samenwerking is volgens Van der Veldt dat de ondersteuning verder gaat dan het faciliteren van de befaamde muziekprijs. “Het mooie en belangrijke aan deze samenwerking is dat we niet alleen muzikanten helpen, maar iedereen die betrokken is bij deze uitreiking, van licht en geluid tot aan de hostesses. Stuk voor stuk mensen die momenteel een ontzettend moeilijke tijd doormaken.”

5/5 - (1 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen