Alexis Ffrench

Alexis Ffrench zet de toon voor een muzikale kerstperiode

Alexis Ffrench houdt van Kerstmis. En van kerstklassiekers. Dat bewijst zijn kerstdiscografie die al zo’n vijftig miljoen keer gestreamd werd op Spotify. Nu verzamelt de Britse pianist, componist en producer zijn muzikale kerstcollectie op het album Christmas Piano with Alexis Ffrench.

Alexis Ffrench behoort tot de populairste klassieke musici van het moment. Op het platenlabel Sony Classical verschijnt 24 november 2023 zijn allernieuwste album. Een kerstalbum, getiteld Christmas Piano with Alexis Ffrench. In 24 tracks blikt de Britse pianist, componist en producer terug op dierbare kerstherinneringen.

In het geheugen gegrift

Een van die herinneringen is hoe hij als jonge kerel aan het orgel zat in de plaatselijke kerk en zich voorbereidde op het spelen van de nachtmis. “De lucht was gevuld met verwachting terwijl flikkerende kaarsen een warme gloed wierpen over de gezichten van de congregatie.” Net zo dierbaar vindt hij de herinneringen aan kerst vieren thuis, met zijn eigen kinderen. “Het gelach en de liederen weerklonken door het hele huis en creëerden momenten van samenzijn die voor altijd in mijn geheugen gegrift staan.”

Klassiekers en nieuwe arrangementen

De kerstdiscografie van Alexis Ffrench werd op Spotify al zo’n vijftig miljoen keer gestreamd. Hij is dus niet aan zijn proefstuk toe wat betreft het opnemen van kerstklassiekers, gearrangeerd voor piano solo. Al zijn opnames bundelt hij nu op het album Christmas Piano with Alexis Ffrench. Daarop staan onder andere zijn versie van In the Bleak Midwinter, geliefde klassiekers als O, Holy Night en Feliz Navidad, maar ook gloednieuwe arrangementen als Northern Lights en Footprints in the Snow.

Nostalgische kerstreis

Op de pianotonen van Silent Night neemt Alexis Ffrench de luisteraars mee op een nostalgische kerstreis. Met Christmas Piano with Alexis Ffrench wil hij op een serene manier hele families in de feeststemming brengen en het vrolijke gevoel van een traditionele en gezellige kerst oproepen. Alexis Ffrench: “Met mijn muziek hoop ik een hartverwarmende gloed uit te stralen, luisteraars over de hele wereld te bereiken en liefde, vreugde en warmte over de hele wereld te verspreiden.”

Het fysieke album is vanaf 24 november te koop. Wilt u al een voorproefje? Stream het album nu op Spotify

4.7/5 - (6 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen