Anna Stegmann
Anna Stegmann - Foto: Marco Borggreve

Blokfluitiste Anna Stegmann: online concerten

Blokfluitiste Anna Stegmann speelt slim in op de behoefte van de klassieke muziekliefhebber. Haar digitale concept Fantasy & Design kun je – volledig coronaproof – vanaf je eigen computer bekijken en beluisteren.

Fantasy & Design van Anna Stegmann

Fantasy & Design is een digitaal recital, een serie van drie korte concerten. Op de website van de blokfluitiste zijn de afleveringen voor een laagdrempelig bedrag te koop of te huur. In ieder thuisconcert vertelt ze een verhaal en experimenteert ze met verschillende stijlen en storytelling.

Geluk bij een ongeluk

Stegmann: “Ik hoop uiteraard dat liveconcerten gauw weer de norm worden, waar de energie tussen publiek en muzikant centraal staat. Maar totdat dit weer mogelijk is, ben ik blij mijn eigen manier gevonden te hebben met het publiek in contact te zijn en mijn kunst te delen. Het is ‘geluk bij een ongeluk’: in de laatste maanden heb ik een nieuwe vorm van presentatie leren kennen. En ben ik in contact gekomen met luisteraars en kijkers, die anders wellicht nooit de blokfluit als interessant instrument hadden gezien.”

Kamermuziekconcert op 15 oktober

Met twee collega’s breidt Stegmann haar soloconcept nu uit naar een kamermuziekconcert met dulcian (een vroeg fagotinstrument gespeeld door Inga Maria Klaucke) en klavecimbel en orgel (gespeeld door Alexandra Nepomnyashchaya). De drie musici gaan virtuoos sprankelende en heerlijk melancholische muziek van zeventiende-eeuwse componisten, zoals Castello, Cima, Selma, Falconieri, in beeld brengen. Deze aflevering is te zien vanaf 15 oktober.

Bekijk hier alvast de trailer van aflevering 3 van ‘Fantasy & Design’. 

Conservatorium

Ze is geboren in Duitsland, maar inmiddels woont Anna Stegmann dertien jaar in Amsterdam. Daar haalde ze in 2011 aan het conservatorium haar diploma. Eerder studeerde zij met Winfried Michel aan de Musikhochschule Munster en de Musikakademie Kassel in Duitsland.

Jonge blokfluitisten

Stegmann is blokfluitprofessor aan onder andere de Royal Academy of Music in Londen voor een geselecteerde groep jonge blokfluitisten. Ze heeft niet alleen solo-cd’s uitgebracht, maar ook met haar eigen ensembles: Ensemble Odyssee en The Royal Wind Music. Daarnaast trad ze op als gastmusicus bij o.a. La Risonanze en The New Dutch Academy.

Liever een liveconcert bijwonen? Kijk hier voor de leukste én origineelste concerten van september!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen

Neem een voordelig abonnement!

De lenteactie! Neem nu een 2-jarig abonnement en betaal €67,55 in plaats van €115,50!

Een magazine vol prachtige symphonieën, inspirerende artikelen, tips en meer.