klassieke concerten september
Club Classique voor SEXYLAND Amsterdam - Foto: Ronald Verhoeve

3x klassieke concerten in september, nét even anders

Zin om in de laatste weken van september nog even een van deze klassieke concerten mee te pakken? Deze evenementen zijn nét even anders dan je gewend bent. Jong, verrassend en soms komisch, maar allemaal retegoed.

3x klassieke concerten in september

klassieke concerten september
Club Classique – Foto: Rob van Dam
  • Club Classique in SEXYLAND

Klassieke muziek buiten de gebaande paden en buiten de concertzaal, daarvoor staat het door cellist Leonard Besseling (32) en violiste Myrthe Helder (36) opgerichte Club Classique. Voorgedragen door de leden van 24Classics speelt Club Classique op 25 september in SEXYLAND. Voor wie het niet kent: dat is een warme en informele zaal in Amsterdam-Noord. SEXYLAND is een kunstproject in vorm van een tijdelijke sociëteit. Gedurende 365 dagen is er iedere dag een nieuwe eigenaar van de club. Die mag naar eigen wens invulling geven aan het programma, variërend van kunstuitingen tot sportevenementen, van gangsterrap tot diners in stroboscopisch licht. SEXYLAND is een tabula rasa dat op elke manier kan worden beschreven. 24classics neemt samen met Club Classique het voortouw voor deze avond. Een avond met de mooiste muziek, broeierige verhalen en verrassende elementen. Op het programma staat muziek van o.a. Dvorak, Shostakovich en Borodin.

Kijk hier voor meer informatie en tickets.

klassieke concerten september
Igudesman & Joo
  • Beethoven’s Nightmare in Muziekgebouw Eindhoven

Stel je voor: Beethoven staat op uit zijn tombe en hoort wat men tegenwoordig met zijn muziek uithaalt. Zou hij zichzelf onmiddellijk weer dood wensen? Violist Aleksey Igudesman en pianist Hyung-ki Joo,  altijd ondeugend en volstrekt onberekenbaar, gaan deze vraag op de voor hun zo kenmerkende wijze tackelen. Schaterlachen om klassieke muziek? Ja écht, dit verrassende duo biedt samen met het Antwerp Symphony Orchestra een hilarische mix van cabaret, comedy, en… Beethoven natuurlijk. Het concert vindt plaats op 25 september.

Kijk hier voor meer informatie en tickets.

klassieke concerten september
Jess Gillam – Foto: Robin Clewley
  • Rising Stars in Het Concertgebouw: Jess Gillam

In de serie Rising Stars draait het niet om de grote namen, de bekende musici en de doorgewinterde veteranen van de klassieke muziek. Waar draait het wel om? De jonge talenten! Op 30 september staat Jess Gillam op dit podium. Ze verrast de luisteraar met eigenzinnige saxofoonmuziek. Ze speelt absoluut niet alléén klassiek, maar mixt Marcello en Sjostakovitsj tot David Bowie en Kate Bush. In Luister-750 (in de winkel en op je deurmat vanaf 2 oktober!) staat een uitgebreid interview met de jonge, verfrissende saxofoniste uit Engeland. Gillam over haar nieuwe cd Time (releasedatum 25 september): “Ik wilde gewoon een cd maken vol inspirerende muziek, ongeacht de categorieën waarin die muziek valt. Dat het een mix van pop en klassiek is geworden, is puur toeval. Uiteindelijk gaat muziek voorbij hokjes en woorden. Time is mijn meest persoonlijke cd geworden.” Wij zijn in ieder geval benieuwd, en jullie?

Kijk hier voor meer informatie en tickets.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen