De Nederlandse Bachvereniging onder leiding van Shunske Sato treedt op tijdens Bachfest Leizpig
Nederlandse Bachvereniging met Shunske Sato. Foto: Simon van Boxtel

Bachvereniging op Bachfest Leipzig

Van 9 tot en met 19 juni staat de Duitse stad Leipzig meer dan op andere dagen in het teken van Johann Sebastian Bach. Bachensembles van waar dan ook ter wereld reizen naar het jaarlijkse muziekfestival Bachfest Leipzig om de componist te eren. Een van die ensembles is de Nederlandse Bachvereniging.

We are Family. Dat is het thema van Bachfest Leipzig 2022. Rode draad door het festival is een complete uitvoering van alle koraalcantates van Bach. Die vinden naar goede gewoonte plaats in diverse concertzalen en kerken, zoals de Thomaskirche waar Bach 27 jaar lang cantor was. Maar er worden ook muzikale uitstapjes gemaakt naar bijvoorbeeld het centraal station en de zoo.

Cantates voor Bachfest Leipzig

Op zaterdagavond 18 juni is het de beurt aan de Nederlandse Bachvereniging. Het ensemble brengt in de Nikolaikirche een programma met onder meer de cantate Ein feste Burg ist unser Gott, onder leiding van artistiek leider en violist Shunske Sato. Dichter bij huis is het concert Cantates voor Bachfest Leipzig alvast te horen op 15 juni in Utrecht en 16 juni in Naarden. Klik hier voor meer info.

Bach en Buxtehude

De Nederlandse Bachvereniging is niet het enige ensemble dat vanuit ons land naar Leipzig reist. Ook het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir van Ton Koopman is in de Nikolaikirche aan het werk te zien en te horen. Op zondag 12 juni brengen ze een programma ten gehore met werken van Buxtehude en Bach, waaronder Es erhub sich ein Streit dat Bach ooit in Leipzig opvoerde.

Benieuwd naar wie er nog meer deelneemt aan Bachfest Leipzig? Kijk op de website van het muziekfestival.

5/5 - (1 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen