Benefietconcerten voor Turkije en Syrië

Komende week zijn er in diverse Nederlandse steden benefietconcerten te beleven. De muzieksector en podia bundelen hun krachten om zo de slachtoffers van de allesverwoestende aardbeving in Turkije in Syrië te steunen.

Zangeres Meral Polat en concertorganisator Mystiek Productions organiseren samen met De Meervaart, de Doelen en Podium Mozaïek drie benefietconcerten, waarvan de opbrengst integraal naar de Giro 555-actie voor de slachtoffers in het rampgebied gaat. “Er zijn al talloze initiatieven in gang gezet om kleding en goederen naar het rampgebied te brengen. Op dit moment is er vooral heel veel geld nodig, zodat de professionele instellingen genoeg middelen hebben om ter plekke noodhulp te bieden”, aldus initiatiefneemster Meral Polat.

Giro 555

De artiesten treden belangeloos op en de ticketopbrengsten gaan rechtstreeks naar Giro 555. De organisaties achter Giro 555 – waaronder Rode Kruis, Stichting Vluchteling, CARE, Cordaid, Kerk in Actie en Save the Children – werken 24/7 om zoveel mogelijk slachtoffers te helpen. Ze zijn ter plaatse om medische zorgen toe te dienen, voedsel en hulpgoederen uit te delen en onderdak te bieden.

Wilt u meer doen?

Het is ook mogelijk op de avond van het benefietconcert zelf direct een donatie te doen. Directeur van de Doelen, Janneke Staarink: “Kom met veel mensen naar de Doelen om te laten zien dat we de Turkse en Syrische gemeenschappen steunen in dit grote drama.”

Programma

Het programma van de benefietconcerten in Amsterdam en Rotterdam ziet er voorlopig als volgt uit. Het definitieve programma wordt via de online kanalen van Mystiek Productions en de podia bekendgemaakt.

Dinsdag 14 februari 2023 – Meervaart, Amsterdam
Met onder anderen Naaz, Meral Polat & Chris Doyle, Wasim Arslan en Jan Douwe Kroeske.

Vrijdag 17 februari 2023 om 20.30 uur – de Doelen, Rotterdam
Met Derek Otte, Efe Erdem, Fidan Ekiz, Jan Douwe Kroeske, Kovacs, Meral Polat Trio, Naaz, Ragazze Quartet en Wasim Arslan. Tickets nu te koop via de website van de Doelen.

Woensdag 22 februari 2023 – Podium Mozaïek, Amsterdam
Met onder anderen Naaz, Meral Polat & Chris Doyle, Wasim Arslan en Jan Douwe Kroeske.

Meer benefietconcerten beleven? Stadsschouwburg en Philharmonie Haarlem organiseert op 13 februari een concert ten bate van de slachtoffers van de aardbevingsramp; Paradiso Amsterdam op 16 februari.

5/5 - (1 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen