La Veillée au candelou (2019) van Juliëtte Minchin is te bewonderen op de Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek
La Veillée au candelou (2019) van Juliëtte Minchin is te bewonderen op de Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek

Tweede Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek

“Kunst is de hoogste vorm van hoop” luidt een citaat van de Duitse kunstschilder Gerhard Richter. Het inspireerde Hendrik Driessen en Rebecca Nelemans, de curatoren van de Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek, voor het thema van de biënnale die deze zomer plaatsvindt in Oosterhout.

Kunst in de Heilige Driehoek

Van 10 juli tot en met 15 augustus 2021 vindt in het gebied de Heilige Driehoek in het Brabantse Oosterhout de tweede editie van de Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek plaats. Het thema van dit jaar is door de coronapandemie zeer actueel: hoop. “We zijn ervan overtuigd dat juist in kunst hoop en troost te vinden zijn”, aldus de curatoren van de biënnale.

Drieëntwintig kunstwerken

De curatoren selecteerden drieëntwintig kunstwerken van beeldende kunstenaars uit binnen- en buitenland, zoals Arcangelo III (2020) van Berlinde De Bruyckere, Water Martyr (2014) van Bill Viola en La Veillée au candelou (2019) van Juliëtte Minchin. De tentoongestelde kunstwerken werden uitgekozen omdat ze bij de spirituele, betekenisvolle omgeving van de biënnale passen en op het thema geïnspireerd zijn.

Inspirerende wandeling

De Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek biedt de bezoeker een inspirerende en ontspannende wandeling langs de kloosters, de Kloosterdreef, de kloostertuinen, kerken en andere monumentale gebouwen in het ruim honderd hectare grote gebied. Ruim de helft van de deelnemende kunstenaars maakte nieuw werk voor op een specifieke locatie van de tentoonstelling.

Uniek kloostergebied

De Heilige Driehoek in Oosterhout is een uniek kloostergebied tussen drie actieve kloosters. De rust en stilte van het gebied vormen een inspiratiebron voor hedendaagse kunst. Deze biënnale is de enige grootschalige kunstbiënnale in Europa die hedendaagse kunst, spiritualiteit en religie als uitgangspunt neemt. Kunstliefhebbers kunnen vanaf nu online tickets bestellen via de website van de stichting.

De kunstenaars

Op de biënnale is er bestaand werk te zien van Leendert Van Accoleyen, Maria Blaisse, Joost Conijn, Meschac Gaba, Juliëtte Minchin, Sef Peeters, Bill Viola, Robin Ramos en Kymani Ceder. Daarnaast presenteren volgende kunstenaars nieuw werk dat ze al dan niet in opdracht van de Stichting Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek hebben gemaakt: Maarten Baas, Berlinde De Bruyckere, Peter Buggenhout, Tom Claassen, Guido Geelen, Jeppe Hein, Anish Kapoor, Job Koelewijn, Jelle Korevaar, Rabi Koria, Marc Mulders, Emma van der Put, Martin en Inge Riebeek, Maria Roosen en Robert Zandvliet.

5/5 - (1 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen