De Grote Zaal van Het Concertgebouw in de 1888-opstelling. Foto: Melle Meivogel
De Grote Zaal van Het Concertgebouw in de 1888-opstelling. Foto: Melle Meivogel

Het Concertgebouw heropent de deuren

Het Concertgebouw heropent op vrijdag 11 juni weer zijn deuren voor publiek. Dat doet het in stijl met twee feestelijke concerten van de Amerikaanse sopraan Joyce DiDonato en van het Amsterdamse Van Baerle Trio. Later deze maand volgen nog zeven openbare concerten. Na acht maanden zal er dus eindelijk weer applaus door de Amsterdamse concertzaal weerklinken.

Sopraan Joyce DiDonato

De aangekondigde versnelde versoepelingen van de coronamaatregelen stellen Het Concertgebouw in staat om in de maand juni meerdere concerten te organiseren. Het eerste concert met publiek is van de sopraan Joyce DiDonato. Zij brengt samen met haar pianist Craig Terry op 11 juni in de Grote Zaal een programma met muziek van onder andere Mahler, Ellington en Händel.

Langverwachte heropening

Concertgebouwdirecteur Simon Reinink kijkt uit naar de heropening: “We zijn ontzettend blij dat we weer openbare concerten mogen organiseren! En het is natuurlijk fantastisch dat een internationale ster als Joyce DiDonato het eerste concert zal geven en het Amsterdamse Van Baerle Trio het tweede concert.”

1888-opstelling

Bij de twee heropeningsconcerten wordt het aantal bezoekers beperkt tot tweehonderdvijftig personen. Voor de gelegenheid wordt de zaal in de 1888-opstelling gezet. De gebruikelijke rijen stoelen worden door losse stoelen aan ronde tafeltjes vervangen, net zoals bij de opening van Het Concertgebouw in 1888. Kaarten zijn vanaf vrijdag 4 juni om 10 uur online te bestellen.

Op het programma in juni

Joyce DiDonato – 11 juni om 19.00 en 21.15 uur (Eigen Programmering)
Van Baerle Trio – 16 juni om 19.00 en 21.15 uur (Eigen Programmering)
Concertgebouworkest – 19 juni om 21.15 uur
Helikon Kwartet – 23 juni om 20.15 uur
Entrée Triple 20 – 26 juni om 19.00 en 21.15 uur
Julia Ashkenazy – 29 juni om 18.30 uur

Lees hier meer over de najaarsprogrammering van Het Concertgebouw.

Facebook
Twitter

Laatste artikelen