waalsekerk (1)

Zeven recitals van nationale en internationale pianisten in de intieme ambiance van De Waalse Kerk

De Waalse Kerk presenteert in seizoen 2021-2022 de derde editie van de Bösendorfer Series. Deze reeks intieme pianorecitals, met nationale en internationale gevierde pianisten, is uitgegroeid tot een vaste waarde in de programmering van De Waalse Kerk.

Maar liefst zeven topsolisten zullen dit seizoen schitteren achter de Bösendorfer Imperial Grand. Internationaal vermaarde pianistes als Anna Fedorova, Marietta Petkova, Eliane Rodrigues en Nino Gvetadze, maar ook rijzende sterren Camiel Boomsma en Yang Yang Cai, en pleitbezorger van hedendaagse klassieke muziek Ralph van Raat maken in de serie hun opwachting. Hun veelzijdige en virtuoze programma’s op de vaste donderdagavond beslaan een breed muzikaal spectrum van Bach tot Shostakovich. Tijdens deze pianorecitals neemt het publiek plaats rondom de vleugel. De intieme setting en de voortreffelijke akoestiek van de kerk staan garant voor een magische sfeer en ultieme muziekbeleving.

Veelzijdig en virtuoos programma

Afgelopen september heeft Anna Fedorova de Bösendorfer al prachtig laten klinken met muziek van Beethoven, Brahms en Moessorgski. In november speelt de Georgische, prijswinnende pianiste, Nino Gvetadze werken uit de meest dramatische periodes van Schumann en sluit af met een virtuoos hoogstandje: Liszt’s Tarantella. Camiel Boomsma is een rijzende ster op internationale podia. Op de donderdag voor kerst speelt Boomsma onder andere werken van zijn geliefde Chopin en Schubert, maar ook enkele stukken van zijn nieuwste album dat geheel gewijd is aan de vergeten Nederlandse componist Gerhard Hamm. Een primeur! Musicoloog en pianist Ralph van Raat brengt een geheel Russisch programma rondom Stravinsky’s Le Sacre du Printemps. Vladimir Leyetchkiss, een vriend van Stravinsky, herschreef Le Sacre voor piano in de jaren tachtig. Het werk is technisch zo veeleisend dat Ralph van Raat pas de tweede pianist ter wereld is die het uitvoert! De jonge, talentvolle pianiste Yang Yang Cai brengt in april onder andere de 32 Variaties op een eigen thema in c-klein van Beethoven ten gehore. In mei neemt Marietta Petkova plaats achter de Bösendorfer. Na de jubelende recensies die volgden op haar memorabele Rachmaninoff-recital in het Concertgebouw in 2000, ontbreekt deze componist ook nu zeker niet op het programma. De Braziliaanse Eliane Rodrigues brengt tenslotte naast eigen werk, ook haar befaamd geworden interpretaties van verschillende Nocturnes en Scherzo’s van Chopin. Ze is met recht de gedroomde afsluiting van de Bösendorfer Series 21-22.

Waalse Kerk

De Waalse Kerk is misschien wel het best bewaarde geheim van Amsterdam. Op één van de drukste plekken in hartje centrum, grenzend aan de Oudezijds Achterburgwal, ligt de kerk verscholen aan het Walenpleintje. Naast de Franstalige dienst op zondagochtend, is de kerk podium voor muziek: solisten, kamer- en koormuziek komen bijzonder goed tot hun recht in De Waalse Kerk.

Data Bösendorfer Series 21-22

• Anna Fedorova – donderdag 23 september 2021
• Nino Gvetadze – donderdag 25 november 2021
• Camiel Boomsma – donderdag 23 december 2021
• Ralph van Raat – donderdag 17 februari 2022
• Yang Yang Cai – donderdag 7 april 2022
• Marietta Petkova – donderdag 12 mei 2022
• Eliane Rodrigues – donderdag 9 juni 2022

Klik hier voor meer info en tickets.

5/5 - (1 stemmen)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen