Calefax
Rietkwintet Calefax - Foto: Jochem Sanders

Calefax viert jubileum met ’35 vette jaren!’

Calefax viert dit seizoen zijn zevende lustrum en geeft met 35 vette jaren! een kijkje in de muzikale keuken van ’s werelds eerste rietkwintet.

In 1985 krijgt componist Willem van Manen een brutale vraag van een stel middelbare-schooljongens. Of hij een stuk voor hen kan schrijven? Vooruit. In hetzelfde jaar vindt rietkwintet Calefax zijn oorsprong – en daarmee ook een nieuw genre: het rietkwintet. Dat is nu 35 jaar geleden.

Jubileum van rietkwintet Calefax

Het jubileum van Calefax wordt dit seizoen op een aantal manieren gevierd. In oktober vindt de release van het nieuwe album en bijbehorende concerttournee Bach’s Musical Offerings plaats. In diezelfde maand is er ook de concerttournee 35 vette jaren!, én speciaal voor alle (amateur)blazers de kans om thuis samen met ‘Calefax minus one’ te spelen. Later in het seizoen volgen verscheidene premières, en een podcast over Calefax, gemaakt door Radiomakers Desmet.


Teaser van ’35 vette jaren!’

35 vette jaren van Calefax

Tijdens de concerttournee 35 vette jaren! is het publiek aan de hand van vijf stukken, elk door één van de musici uitgekozen, getuige van de ervaringen en hoogtepunten. Aan ieder stuk gaat een korte video vooraf waarin telkens één van de blazers vertelt wat dit werk voor hemzelf of voor Calefax betekend heeft. Er klinkt een wereldpremière van Terugblik (2020) van Raaf Hekkema, een ‘operaatje zonder zang’ waarin de vijf blazers van het rietkwintet, ondersteund door boventiteling, muzikaal met elkaar in gesprek gaan. Soliste in de Hymns for Private Use van Muhly is sopraan Katrien Baerts.

Concerttournee 35 vette jaren!

  • Zo 4 okt, 19.30 St. Bavokerk Haarlem
  • Vr 23 okt, 20.15 Stadsgehoorzaal Leiden
  • Za 24 okt, 20.00 TivoliVredenburg, Utrecht
  • Wo 25 nov, 20.15 Muziekgebouw aan ’t IJ, Amsterdam
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen

De winkels zijn dicht, wat nu?

Neem een voordelig abonnement!

De lenteactie! Neem nu een 2-jarig abonnement en betaal €67,55 in plaats van €115,50!

Een magazine vol prachtige symphonieën, inspirerende artikelen, tips en meer. 

Koop een los exemplaar!

Betaal t/m 20 april geen verzendkosten! Gebruik de couponcode THUIS

let op: het magazine wordt binnen vijf werkdagen verzonden!