pynarello
Pynarello - Foto: Foppe Schut

Pynarello en Marjolein van Heemstra: Voyagers

In september spelen Marjolijn van Heemstra en Pynarello Voyagers. Dit rebellencollectief laat horen dat klassieke muziek ook anders kan. Een poëtisch concert vol kosmische verrassingen.

In 1977 vertrokken de ruimtesondes Voyager I & II op een wetenschappelijke missie. Ze gingen naar de rand van ons zonnestelsel om daarna de interstellaire ruimte in te schieten. Aan boord lag kosmische flessenpost: een boodschap van ons, op de aarde, aan iets of iemand, in het heelal.

Poëtische flessenpost

In dit poëtische concert onderzoeken Marjolijn van Heemstra en Pynarello in taal en muziek wat deze flessenpost ons vertelt. Wie zijn wij? En hoe zullen we ooit herinnerd worden in het verre sterrenstelsel?

Voyagers van Marjolijn van Heemstra en Pynarello

Van Heemstra kennen we van de Correspondent, waarvoor ze schrijft over ruimtevaart. In de afgelopen crisismaanden schreef ze een dichtbundel Reistijd, bedtijd, ijstijd. De gedichten uit deze bundel, over tijd en afstand, vormen de basis van de tekst van Voyagers. Pynarello schoof de oude meesters opzij en componeerde zelf nieuwe muziek.

Bekijk hier de speellijst.

Wist je dat violiste Merel Vercammen meewerkt aan de voorstelling ‘Voyagers’? Eerder spraken wij al met haar. Lees het interview hier!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen

De winkels zijn dicht, wat nu?

Neem een abonnement!

Neem nu een 1-jarig of een 2-jarig abonnement op Luister   magazine! 

Een magazine vol prachtige symphonieën, inspirerende artikelen, tips en meer. 

Koop een los exemplaar!

Betaal t/m 9 februari geen verzendkosten! Gebruik de couponcode THUIS

let op: het magazine wordt binnen vijf werkdagen verzonden!