Can U Beat Bach

Can u Beat Bach? | Battle in Dordtse Popcentrale

Vijf partners in Dordrecht trekken de stoute schoenen aan en organiseren op 15 mei 2021 Can U Beat Bach? in de Popcentrale. Het is een dj-producer-battle met keiharde elektronische beats, geïnspireerd op de originele muziek van Johann Sebastian Bach. De winnaar van de battle speelt een live dj-set op het Bachfestival en het Varna Summer Festival in Dodrechts zusterstad Varna in Bulgarije.

De internationaal bekende trance-dj en producer Solarstone heeft een nieuwe, elektronische versie gemaakt van muziek uit het Bach-repertoire. Deelnemers van Can U Beat Bach? krijgen samples van deze versie, én van het originele Bach-werk. Ze krijgen zo de kans om de jury van de battle te imponeren met een eigen versie. De winnaar speelt samen met Solarstone een set op het Bachfestival en het Varna Summer Festival. Het Bachfestival Dordrecht laat je kennis maken met de muziek van Johann Sebastian Bach én compleet nieuwe composities. Met crossovers tussen musici en beeldend kunstenaars. Met populaire cultuur en 18de-eeuwse meesters.

Dj-producer-battle Can U Beat Bach?

We horen vaak: ‘muziek is voor iedereen’ en ‘muziek verbindt’. Dat klopt, maar het wordt zelden écht in de praktijk gebracht, volgens de organisatie. De vijf Dortse parnters hebben daarom de stoute schoenen aangetrokken en organiseerden deze dj-producer-battle. Can U Beat Bach? is een samenwerking tussen de Popcentrale, UBeat Academy, Stichting Stedenband Dordrecht-Varna, Silver Lining Agency en het Bachfestival Dordrecht. De deelnemers verbinden muzieksoorten, publiek en zustersteden Dordrecht en Varna (Bulgarije).

The Voyager: overkoepelend project

Can U Beat Bach? is alleen geopend voor dj’s en producers uit omgeving Drechtsteden. Tegelijkertijd is er voor dj’s uit Varna, Bulgarije, een vergelijkbare battle. Deelnemende Bulgaarse dj’s combineren Bulgaarse traditionele volksmuziek met elektronische beats en zenden hun mix-tapes naar de jury in Dordrecht. De winnaar van deze Battle treedt op met dj Robert Nickson tijdens het Varna Summer Festival en – indien de COVID-19-situatie dit toestaat – ook tijdens het Bachfestival. Verbindende factor tussen de twee battles is dat zowel de traditionele Bulgaarse volksmuziek als de muziek van Bach te vinden zijn op de Golden Record die aan boord van ruimtesonde Voyager rondzweeft in de ruimte. Het overkoepelende project waar beide battles onderdeel van zijn, en dat met steun van de Gemeente Dordrecht en het Fonds Cultuurparticipatie tot stand is gekomen, heet dan ook The Voyager.

Meer informatie over Can U Beat Bach? en The Voyager? Kijk hier!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Laatste artikelen