Challem, release EP, far & well, neoklassiek, piano
Challem. Foto: Sanne Bovenberg

Challem verzamelt vier composities op EP

De neoklassieke pianist Challem brengt vier composities samen op de EP far & well. Deze opvolger van zijn tweeluik Aparigraha en Santosha vertelt een verhaal over zijn jeugd in Nederland. “Een veilige en liefdevolle plek waar ik leerde lopen, praten en pianospelen.”

Met far & well brengt Challem, pseudonym van Joachim van Marrewijk, een eerbetoon aan zijn familie en verleden. De keuze voor dat thema ontstond doordat “mijn innerlijke kompas me naar andere plekken brengt, buiten Nederland”.

Goed zoals het is

Op de nieuwe EP, die vanaf 14 april 2023 overal te beluisteren is, prijkt de compositie Aves, een ode aan de straat waar Challem opgroeide. The Great schreef hij met zijn broer in gedachten en Mama is opgedragen aan zijn twee moeders. In All the best verklankt de pianist zijn gevoel dat er geen verandering nodig is. “Want ik heb vrede gesloten met alles wat was en is. Ik ben dankbaar en besef dat ik met veel privileges ben opgevoed, dankzij mijn twee liefhebbende ouders en mijn broer.”

Far & well

Na de release van de single All the best, zal op 30 maart de single The Great op alle streamingplatformen uitgebracht worden. De volledige EP, die op het label Télès Music verschijnt, is vanaf 14 april overal te beluisteren. Challem live aan het werk horen? Op 9 april treedt hij op in Boerderij Driebergen (Rotterdam) en op 30 april in de Dorpskerk in Zoeterwoude.

4.8/5 - (5 stemmen)
Facebook
Twitter

Laatste artikelen